logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NASĄCZANIE PRÓŻNIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Ewa Kończak, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Ocena wpływu ciśnienia na jakość nasączanych próżniowo wybranych surowców roślinnych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 91
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: nasączanie próżniowe ; związki bioaktywne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zastosowanie nasączania próżniowego sokami owocowymi w celu wzbogacenia produktów otrzymanych z jabłek
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 79
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: nasączanie próżniowe ; jabłka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Polanowska
Tytuł: Wpływ parametrów procesu nasączania próżniowego na stopień wysycenia i jakość tkanki jabłkowej
W: XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Warzywa, grzyby, owoce - znaczenie w naszej epoce" : Łódź, 30-31 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-949548-2-6
Liczba znaków: 2710
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; nasączanie próżniowe ; zwiążki bioaktywne ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Przydatność różnych odmian jabłek do procesu nasączania próżniowego
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 23
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; jakość ; nasączanie próżniowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Porównanie nasączania próżniowego, zanurzania oraz blanszowania jako metod obróbki mało przetworzonych plastrów jabłek
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; nasączanie próżniowe ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; vacuum impregnation ; blanching ; enzymatic browning ; apples
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Janusz Czapski
Tytuł: Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Przem. Ferment. Owoc. Warz. - 2005, t. 49, nr 10, s. 8-11, il.
p-ISSN: 0137-2645
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; owoce ; owoce mało przetworzone ; produkcja owoców ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; plastry ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; podatność na brązowienie ; odmiany roślin ; sacharoza ; kwas cytrynowy ; zanurzanie ; nasączanie próżniowe ; procesy technologiczne ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP