logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NAPOJE MLECZNE FERMENTOWANE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Wpływ technologii na konsystencję i teksturę mlecznych napojów fermentowanych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 2, s. 30-31
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: napoje mleczne fermentowane ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: fermented milk ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Projektowanie i ocena jakości funkcjonalnych napojów fermentowanych otrzymanych z mleka wybranych gatunków ssaków
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 126 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 440
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; mleko kozie ; mleko owcze ; fermentacja ; napoje mleczne fermentowane ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka koziego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 6, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość odżywcza ; przetwórstwo mleka ; przydatność technologiczna ; sery kozie ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka owczego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 7, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_7.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; wartość odżywcza ; przydatność technologiczna ; przetwórstwo mleka ; sery owcze ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2011
Autorzy: Danuta Górecka, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Ewa Flaczyk
Tytuł: Mleczne napoje fermentowane
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 91-106, bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Polskie słowa kluczowe: żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkty mleczne ; napoje mleczne fermentowane
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Romualda Danków-Kubisz
Tytuł: Nowoczesne metody przetwarzania mleka koziego
Źródło: Wiad. Zootech. - 2007, R. 45, nr 1/2 (252/253), s. 15-22, il.
p-ISSN: 1731-8068
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość technologiczna ; przetwórstwo mleka ; napoje mleczne fermentowane ; mleko UHT ; sery kozie ; sery twarogowe ; sery dojrzewające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP