logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MROŻENIE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Klaudia Gutowska
Tytuł: Wpływ przechowywania zamrażalniczego na wybrane właściwości bioaktywne owoców bzu czarnego
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; mrożenie ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2011
Autorzy: Wanda Woźniak, Krzysztof Łasiński, Tomasz Tchórzewski, Przemysław Wąsala, Wojciech Wielgosz, Jolanta Stachowiak, Anna Kokocińska, Marian Gapiński
Tytuł: Charakterystyka Pleurotus eryngii jako surowca przetwórczego
W: Polskie tradycje użytkowania grzybów oraz ich ochrony wkładem do europejskiego dziedzictwa kultury : Streszczenia referatów i posterów / Red. Maria Ławrynowicz, Małgorzata Ruszkiewicz-Michalska, Izabela Kałucka.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Uniwerytetu Łódzkiego, 2011
Szczegóły: s. 133-134
ISBN: 978-83-7525-613-0
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; grzyby jadalne ; boczniak mikołajkowy ; Pleurotus eryngii ; suszenie ; mrożenie ; marynowanie ; konserwy grzybowe ; przetwórstwo grzybów
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ procesu mrożenia na jakość truskawek restrukturowanych
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 83-84
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: owoce ; truskawki ; owoce restrukturowane ; mrożenie ; jakość
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Effect of selected commercial substances with cryoprotective activity on the quality of mechanically recovered, washed and frozen stored poultry meat
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 1, s. 49-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; mrożenie ; krioprotektanty ; mięso mrożone ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered meat ; cryoprotective substances
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP