logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MORWA BIAŁA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2017
Autorzy: Marta Kachel, Renata Nowińska, Małgorzata Klimko
Tytuł: The variability of Morus alba L. (Moraceae) leaves in the green areas of Poznań
Źródło: Steciana. - 2017, 21 (1), s. 17-29, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1689-653X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 maja 2017].
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; cechy morfologiczne ; szypułka ; blaszka liściowa ; owoce ; taksonomia ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; morphology ; petiole ; blade ; fruit ; taxonomic ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Dominik Kmiecik, Marzanna Hęś, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Możliwości wykorzystania preparatów z liści morwy jako składników mlecznych napojów fermentowanych
W: Bioprodukty - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie w produkcji żywności [Dokument elektroniczny].
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 30-37, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-835-3
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: napoje mleczne ; morwa biała ; ocena sensoryczna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/13
Rok: 2016
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Stabilność wybranych polifenoli z liści morwy białej w warunkach symulowanego przewodu pokarmowego (in vitro)
W: Bioprodukty - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie w produkcji żywności [Dokument elektroniczny].
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 38-46, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-835-3
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; polifenole ; przewód pokarmowy ; stabilność ; trawienie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/13
Rok: 2016
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Morwa biała nieocenione znaczenie zdrowotne
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 5, s. 33-35, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; właściwości lecznicze ; medycyna chińska ; związki biologicznie
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; therapeutic properties ; Chinese medicine ; biological compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/13
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Klimko
Tytuł: Micromorphology and anatomy of leaves of Morus alba L. (Moraceae) cultivars from Poland
Źródło: Steciana. - 2016, 20 (2), s. 73-83, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-653X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; Morus alba ; odmiany roślin ; Polska ; szypułka ; blaszka liściowa ; anatomia ; mikromorfologia ; mikroskopia świetlna
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; Morus alba ; cultivars ; Poland ; petiole ; lamina ; anatomy ; micromorphology ; LM ; SEM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/13
Rok: 2015
Autorzy: Monika Przeor
Tytuł: Preparaty z liści morwy białej dostępne na polskim rynku detalicznym
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 55
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; preparaty lecznicze ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2014
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Porównanie aktywności przeciwutleniającej przypraw ziołowych stosowanych w kuchni polskiej i suszu liści morwy białej
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2014, t. 24/44, nr 1, s. 56-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; morwa biała ; zioła przyprawowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; white mulberry ; spice herbs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2013
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Irena Jóźwiak, Eugeniusz Korbas
Tytuł: Changes in microbiological quality of mulberry leaves obtained in pilot-plant scale
Tytuł równoległy: Zmiany jakości mikrobiologicznej ekstraktu z liści morwy pozyskanego w skali półtechnicznej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 186-187
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; jakość mikrobiologiczna ; leżakowanie ; liście
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; microbiological quality ; aging ; leaves
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2013
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Effect of different kinds of water extraction on the antioxidant activity of dried white mulberry leaves
Tytuł równoległy: Wpływ sposobu ekstrakcji wodnej na aktywność przeciwutleniającą suszu z liści morwy białej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 136-137
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; aktywność przeciwutleniająca ; ekstrakcja ; liście
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; antioxidant activity ; extraction ; leaves
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2013
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Optimization of gaining the bioactive compounds of mulberry leaves drought using high-pressure extractor
Tytuł równoległy: Optymalizacja procesu pozyskiwania związków bioaktywnych z suszu liści morwy w ekstraktorze wysokociśnieniowym
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 24-25
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; optymalizacja ; związki bioaktywne ; ekstraktor wysokociśnieniowy ; liście
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; optimization ; bioactive compounds ; high-pressure extractor ; leaves
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: HPLC method evaluation of flavonols content in white mulberry leaves dried in different temperatures
Tytuł równoległy: Ocena metodą HPLC zmian zawartości flawonoli w liściach morwy białej suszonych w różnych temperaturach
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 104-105
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; flawonole ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; flavonols ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Using HPLC and spectrophotometric methods in the evaluation of bioactive compounds in morus alba leaves
Tytuł równoległy: Wykorzystanie metody HPLC i metod spektrofotometrycznych w ocenia zawartości substancji bioaktywnych liści morwy białej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 62-63
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; fenolokwasy ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; phenolic acids ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2011
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk
Tytuł: Wpływ temperatury suszenia pędów i liści morwy białej (Morus alba) na aktywność przeciwutleniającą
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 569, s. 277-283, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; morwa biała ; pędy ; liście ; polifenole ; temperatura suszenia
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; Morus alba ; shoots ; leaves ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP