logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MLEKO KROWIE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Joanna Teichert, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka podstawowych składników mleka klaczy
Źródło: Prz. Mlecz. - 2016, 2, s. 45-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; mleko krowie ; mleko kobiece ; lipidy ; związki azotowe ; węglowodany ; substancje mineralne ; witaminy ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: mare's milk ; cow's milk ; human's milk ; lipids ; nitrogenous compounds ; carbohydrates ; minerals ; vitamins ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Radosław Kasperski, Ryszard Skrzypek
Tytuł: Dobowa wydajność mleka i podatnosć na mastitis krów w ćwiartkowym systemie udojowym
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 1, art. 1, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_1.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; dój ćwiartkowy ; wydajność mleka ; mleko krowie ; przewodność elektryczna ; zapalenie gruczołu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: quarter milking of cows ; milk yield ; electric conductivity of milk ; mastitis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Nowe produkty wytworzone z mleka krowiego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 145-147, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; składniki bioaktywne ; produkty mleczne ; jakość
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Projektowanie i ocena jakości funkcjonalnych napojów fermentowanych otrzymanych z mleka wybranych gatunków ssaków
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 126 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 440
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; mleko kozie ; mleko owcze ; fermentacja ; napoje mleczne fermentowane ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ procesów mikro i ultrafiltracji na profil związków lotnych oraz cechy sensoryczne mleka krowiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 54-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; mikrofiltracja ; ultrafiltracja ; koncentraty białkowe ; ocena sensoryczna ; smak ; zapach ; związki lotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP