logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MLEKO
Liczba odnalezionych rekordów: 63



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/63
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Jędruś, Michał Prauziński
Tytuł: Badania nowego poziomomierza mleka w warunkach laboratoryjnych
W: Innowacyjne technologie w produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem standardów Unii Europejskiej i ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty ; Warszawa : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2017
Szczegóły: s. 65-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-65426-28-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: poziomomierz ; termoanemometr ; mleko ; laboratorium
Angielskie słowa kluczowe: liquid level gauge ; "hot wire' sensor ; milk ; laboratory
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/63
Rok: 2017
Autorzy: Stanisław Winnicki, J. Lech Jugowar, Joanna Aerts, Zbigniew Sobek
Tytuł: The effect of milking systems on the quantity and quality of cow milk
Tytuł równoległy: Wpływ systemu doju na ilość i jakość mleka krów
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2017, vol. 62, 4, s. 193-196, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: krowy pierwiastki ; mleko ; wydajność białka ; liczba komórek somatycznych ; robot udojowy
Angielskie słowa kluczowe: primiparous cow ; milk ; protein yield ; somatic cell count ; milking robot
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/63
Rok: 2016
Autorzy: O. Matyjewicz, G. Czyzak-Runowska, R. Pankiewicz, B. Leska
Tytuł: Determination of casein, calcium and magnesium in different types of milk
Źródło: Ind. Technol. Eng. - 2016, no. 4 (21), s. 34-40, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2223-3911
Polskie słowa kluczowe: mleko ; kazeina ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: milk ; casein ; calcium ; magnesium ; complexometry method ; Walker's method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/63
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Jak wykryć zafałszowane mleko [*]
Źródło: Kierun. Spoż. - 2016, 4, s. 54-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; mleko ; zafałszowania żywności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/63
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Łukasz Tomczyk, Jan Pikul, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The evaluation of selected quality indicators of fermented milk with addition of lyophilized grape marc
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 89
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja ; wytłoki z winogron
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/63
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka tekstury mleka fermentowanego o zwiększonym udziale białek
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 19
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; białka serwatkowe ; kazeina ; tekstura
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/63
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Zmiana indeksu oddalenia od bieli mleka otrzymanego na drodze fermentacjii mlekowej i mleko-alkoholowej
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 35
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; barwa ; indeks oddalenia od bieli ; jogurt naturalny ; kefir
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/63
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 675-684, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko ; przetwory mleczne ; studenci ; preferencje konsumenckie ; płeć ; miejsce pochodzenia ; sytuacja materialna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; sex ; place of origin ; financial situation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/63
Rok: 2015
Autorzy: Jakub Cieslak, Mariusz Mackowski, Grazyna Czyzak-Runowska, Jacek Wojtkowski, Kamila Puppel, Beata Kuczynska, Piotr Pawlak
Tytuł: Screening for the most suitable reference genes for gene expression studies in equine milk somatic cells
Źródło: PloS One. [Dokument elektroniczny]. - 2015, vol. 10, iss. 10, e0139688, il., bibliogr.
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0139688
e-ISSN: 1932-6203
Polskie słowa kluczowe: ekspresja genów ; mleko
Angielskie słowa kluczowe: gene expression ; milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.057
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/63
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Wschodniofryzyjska owca mleczna w stadzie Złotniki
W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz 21-23 września 2015.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 98
Polskie słowa kluczowe: owce ; mleko ; użytkowanie mleczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/63
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Łagowska
Tytuł: Gluten i mleko. Eliminować czy nie?
Źródło: Wych. Fiz. Zdr. - 2015, 1, s. 6-8, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-8075
Polskie słowa kluczowe: alergeny pokarmowe ; gluten ; mleko
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/63
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Joanna Teichert
Tytuł: Produkcja mleka owczego i koziego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 20-30, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko ; lnianka ; DDGS ; MUFA ; PUFA ; CLA
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/63
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zmiany jakościowe mleka owczego w zależności od fazy laktacji
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Konferencja Naukowa, Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: owce ; mleko ; faza laktacji
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/63
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Chaberski, Izabela Hoft, Izabela Lipińska, Marian Lipiński
Tytuł: Parametry klimatu a produkcja mleka w otwartych oborach z krowami w różnych okresach laktacji
W: Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem standardów UE i ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 26-32, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-77-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: krowy ; laktacja ; mleko ; tłuszcz ; białko ; THI
Angielskie słowa kluczowe: cows ; lactation ; milk ; fat ; protein ; THI
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
15/63
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Chaberski, Izabela Hoft, Marian Lipiński
Tytuł: Sezenowe zmiany parametrów klimatu zewnętrznego a produkcja mleka w wybranych wielkopolskich oborach
W: Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem standardów UE i ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 33-44, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-77-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; parametry meteorologiczne ; sezonowość produkcji ; mleko ; białko ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: dairy cows ; meteorological parameters ; seasonality of production ; milk ; protein ; fat
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
16/63
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania studentów na rynku mleka i produktów mlecznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 6, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleko ; produkty mleczne ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
17/63
Rok: 2013
Autorzy: J. Rozanska-Zawieja, A. Nienartowicz-Zdrojewska, E. Varisella, Z. Sobek, I. Dymarski
Tytuł: Genetic and phenotypic trends of selected production traits in Black and White dairy cattle populations of Poland
Źródło: J. Anim. Vet. Adv. - 2013, vol. 12, iss. 23, s. 1681-1689, il., bibliogr.
p-ISSN: 1680-5593 e-ISSN: 1993-601X
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 20 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bydło mleczne ; trend genetyczny ; cechy produkcyjne ; mleko ; białko
Angielskie słowa kluczowe: dairy cattle ; genetic trend ; production traits ; milk ; protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/63
Rok: 2013
Autorzy: Ireneusz Ryszard Antkowiak
Tytuł: Wydajność oraz skład chemiczny, jakość higieniczna i profil lipidowy mleka krów rasy jersey pochodzących po ojcach trzech odmian
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013. - 151 s. : bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 467
ISBN: 978-83-7160-726-4
Liczba arkuszy: 14,6
Polskie słowa kluczowe: bydło jersey ; wydajność mleka ; wydajność dobowa ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; cholesterol
Angielskie słowa kluczowe: Jersey cattle ; daily milk yield ; milk ; fatty acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
19/63
Rok: 2013
Autorzy: Stanisław Winnicki, J. Lech Jugowar, Marian Lipiński, Ryszard Chaberski
Tytuł: Wybrane elementy technologiczne żywienia dużego stada krów o wysokiej wydajności
W: Problemy intensyfikacji produkcji zwierzęcej z uwzględnieniem infrastruktury, ochrony środowiska i produkcji energii alternatywnej : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2013
Szczegóły: s. 278-284, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-61-5
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: krowy ; mleko ; białko ; mocznik ; TMR
Angielskie słowa kluczowe: cows ; milk ; protein ; urea ; TMR
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
20/63
Rok: 2013
Autorzy: Jarosław Lira
Tytuł: Ocena przydatności modelu Wintersa do prognozowania cen skupu mleka
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 4, s. 231-236, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: prognozy ; dokładność ; mleko ; ceny skupu ; ocena przydatności ; model Wintersa
Angielskie słowa kluczowe: forecast ; forecast accuracy ; forecast error measures
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
21/63
Rok: 2013
Autorzy: Aneta Suchoń
Tytuł: Prawa i obowiązki członków spółdzielni mleczarskich
Źródło: Siewca Wielkop. - 2013, nr 3 (119), s. 19-21, bibliogr.
p-ISSN: 1642-9117
Polskie słowa kluczowe: spółdzielnie mleczarskie ; rynek mleka ; mleko ; umowa kontraktacji
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/63
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a jakość mikrobiologiczna ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 67, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; mleko ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/63
Rok: 2011
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Górecka, Ewa Flaczyk, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Mleko
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 45-63, bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Polskie słowa kluczowe: żywność pochodzenia zwierzęcego ; mleko
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/63
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski
Tytuł: Intake of calcium contained in milk and dairy products in diets of children and teenagers in Poland in view of other European countries
Tytuł równoległy: Spożycie wapnia zawartego w mleku i jego przetworach w diecie dzieci i młodzieży w Polsce na tle innych krajów Europy
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mleko ; produkty mleczne ; wapń ; spożycie wapnia ; dzieci ; młodzież ; osteoporoza
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; consumption ; calcium intake ; calcium ; diet ; children ; teenagers ; osteoporosis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/63
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Potkański, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of enrichment the summer feeding ration for milking cows with mixture of fish oil and rapeseed oil on selected rumen parametres and milk fatty acid profile
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku mieszaniny oleju rzepakowego i rybiego do letniej dawki pokarmowej dla krów dojnych na poziom wybranych wskaźników płynu żwacza oraz koncentrację kwasów tłuszczowych w mleku
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 83-93, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; żwacz ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; profil kwasów tłuszczowych ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; olej rzepakowy ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: cow ; fatty acids ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; rumen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
26/63
Rok: 2009
Autorzy: Katarzyna Rzewuska
Tytuł: Znaczenie w hodowli bydła informacji na temat poziomu mocznika i zawartości laktozy w mleku
Źródło: Prz. Hod. - 2009, R. 77, 6, s. 10-11, il.
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; zbilansowanie dawek pokarmowych ; mleko ; poziom mocznika ; zawartość laktozy ; bilans energetyczno-białkowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
27/63
Rok: 2009
Autorzy: Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Dariusz Majchrzycki
Tytuł: Polskie rolnictwo w okresie kryzysu finansowego
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2009, t. 11, z. 2, s. 190-193, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: ceny ; zboża ; żywiec wieprzowy ; żywiec wołowy ; mleko
Angielskie słowa kluczowe: prices ; cereal ; hogs ; cattle ; milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/63
Rok: 2008
Autorzy: Marian Lipiński, Stanisław Winnicki
Tytuł: Biotechnika pozyskiwania surowca mlecznego
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 123 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-519-2
Uwagi: Zawiera słownik terminologiczny polsko-angielski i angielsko-polski
Polskie słowa kluczowe: surowce zwierzęce ; mleko ; pozyskiwanie mleka ; biotechnika
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/63
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, z. 8
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/63
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/63
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Jędruś, Paweł Niżewski, Marian Lipiński, Piotr Boniecki
Tytuł: Neuronowa analiza wpływu sposobu doju i wybranych cech zootechnicznych krów na liczbę komórek somatycznych w mleku
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2008, nr 4, s. 22-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: pozyskiwanie mleka ; dój mechaniczny ; krowy mleczne ; wiek zwierząt ; wydajność mleka ; liczba wycieleń ; dni laktacji ; mleko ; liczba komórek somatycznych ; metody oceny ; sztuczne sieci neuronowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/63
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Antybiotyki i substancje hamujące w mleku surowym : Ich wykrywanie u producenta w gospodarstwie
Źródło: Weter. Teren. - 2008, vol. 2, nr 1, s. 39-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1896-7655
Polskie słowa kluczowe: mleko ; mleko surowe ; antybiotyki ; substancje hamujące ; wykrywanie ; metody ; zawartość antybiotyków ; zawartość substancji hamujących
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/63
Rok: 2007
Autorzy: Ryszard Skrzypek, Ireneusz Antkowiak, Jarosław Pytlewski
Tytuł: Zależność między liczbą komórek somatycznych w mleku a wskaźnikami płodności krów
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 10, s. 1247-1250, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna" [Dostęp: 2 marca 2010]
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy ; mleko ; liczba komórek somatycznych ; płodność ; współczynnik korelacji
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; cow ; milk ; somatic cell count ; fertility ; correlation coefficient
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
34/63
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Dorynek, Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Milk purchase in two district dairy cooperatives in the Wielkopolska region in 2003-2005
Tytuł równoległy: Skup mleka w dwóch okręgowych spółdzielniach mleczarskich Wielkopolski w latach 2003-2005
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2007, t. 1, z. 2, art. 39, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_1_39.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: mleko ; skup ; mleczarnie ; Wielkopolska
Angielskie słowa kluczowe: milk purchase ; dairies ; Wielkopolska region
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
35/63
Rok: 2007
Autorzy: Ireneusz Antkowiak, Jarosław Pytlewski, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Health state of the mammary gland based on somatic cell counts and urea level in milk of jersey and Polish Holstein-Friesian cows of Black-and-White variety
Tytuł równoległy: Zdrowotność gruczołu mlekowego określona na podstawie liczby komórek somatycznych a poziom mocznika w mleku krów rasy jersey i polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czarno-białej
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2007, t. 3, nr 4, s. 111-117, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: bydło polskie holsztyńsko-fryzyjskie odmiany czarno-białej ; bydło jersey ; krowy mleczne ; gruczoł mlekowy ; stan zdrowotny ; mleko ; liczba komórek somatycznych ; poziom mocznika
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; Polish Holstein-Friesian cattle of Black-and-White variety ; Jersey cattle ; cow ; mammary gland ; health state ; milk ; somatic cell count ; urea
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
36/63
Rok: 2007
Autorzy: Stanisław Winnicki, Rafał Płocha, Lech Nawrocki, Romana Głowicka-Wołoszyn
Tytuł: Wpływ systemu chowu na wydajność mleczną krów
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2007, z. 23, s. 53-57, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Produkcja mleka i wołowiny a zdrowie człowieka
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; utrzymanie zwierząt ; systemy utrzymania ; utrzymanie uwięziowe ; utrzymanie wolnostanowiskowe ; wydajność mleka ; mleko ; jakość ; liczba komórek somatycznych
Angielskie słowa kluczowe: tethered system ; loose system ; milk productivity ; somatic cell count
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/63
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał produkcyjny sektora mleczarskiego
Źródło: Weter. Teren. - 2007, vol. 1, nr 2, s. 56-58, il.
p-ISSN: 1896-7655
Polskie słowa kluczowe: Polska ; Unia Europejska ; mleczarstwo ; przetwory mleczne ; eksport ; mleko ; ceny ; baza surowcowa ; potencjał produkcyjny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/63
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Rynek mleka surowego w Polsce : Aktualna sytuacja
Źródło: Weter. Teren. - 2007, vol. 1, nr 3, s. 49, 51-52, il.
p-ISSN: 1896-7655
Polskie słowa kluczowe: Polska ; mleko ; mleko surowe ; rynek mleczarski ; produkcja mleka ; wielkość produkcji ; krowy mleczne ; pogłowie zwierząt ; wydajność mleka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/63
Rok: 2006
Autorzy: Stanisław Winnicki, Lech Nawrocki
Tytuł: Systemy utrzymania krów na ściółce a czyste mleko
Źródło: Bydło. - 2006, nr 8, s. 46-49, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: krowy ; utrzymanie zwierząt ; utrzymanie ściołowe ; czystość ; mleko ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/63
Rok: 2006
Autorzy: Jan Olechnowicz, Marian Lipiński, Jędrzej M. Jaśkowski
Tytuł: Główne problemy robotyzacji doju krów
Źródło: Med. Weter. - 2006, vol. 62, nr 6, s. 611-616, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; dój mechaniczny ; robotyzacja ; roboty udojowe ; mleko ; jakość ; liczba komórek somatycznych ; zdrowotność wymion
Angielskie słowa kluczowe: cow ; robot milking ; somatic cell
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
41/63
Rok: 2006
Autorzy: Marian Lipiński, Stanisław Winnicki
Tytuł: Biotechnika pozyskiwania surowca mlecznego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 123 s. : il., bibliogr. ; 25 cm
ISBN: 83-7160-417-3
Polskie słowa kluczowe: surowce zwierzęce ; mleko ; pozyskiwanie mleka ; biotechnika
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/63
Rok: 2006
Autorzy: Helena Kruczyńska, Agata Mitke, Ewa Tylkowska, Justyna Kozłowska-Hałas
Tytuł: Wydajność i skład mleka wysokowydajnych krów żywionych dawkami pełnoporcjowymi (total mixed rations - TMR)
Źródło: Pr. Mater. Zootech. - 2006, 63, s. 49-57, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1649
Polskie słowa kluczowe: krowy wysokomleczne ; laktacja ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; czynniki żywieniowe ; żywienie pełnoporcjowe ; system TMR
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
43/63
Rok: 2005
Autorzy: Ryszard Skrzypek, Henryk Chraplewski, Krzysztof Białoń
Tytuł: Przydatność danych z próbnych udojów do prognozowania efektywności inseminacji
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2006, 4 (1), s. 115-127, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: krowy ; ocena użytkowości mlecznej ; metoda AT4 ; udój próbny ; wydajność mleka ; mleko ; zawartość tłuszczu ; długość okresu międzywycieleniowego ; inseminacja ; efektywność ; prognozowanie
Angielskie słowa kluczowe: effectiveness ; insemination ; test-day record
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
44/63
Rok: 2005
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Białko w mleku krów
Źródło: Hod. Głową. - 2005, nr 4 (16), s. 30-32
p-ISSN: 1644-9460
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; krowy wysokomleczne ; mleko ; skład chemiczny ; zawartość białka ; stosunek białka do tłuszczu ; bilans energetyczny ; żywienie zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/63
Rok: 2005
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Tłuszcz w mleku
Źródło: Hod. Głową. - 2005, nr 2 (14), s. 19-20, 22, il.
p-ISSN: 1644-9460
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; produkcja mleka ; laktacja ; mleko ; zawartość tłuszczu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/63
Rok: 2005
Autorzy: Jan Olechnowicz, Jędrzej M. Jaśkowski
Tytuł: Kondycja, zaburzenia rozrodu i produkcja mleka u krów
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 9, s. 972-975, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy ; kondycja zwierząt ; zaburzenia rozrodu ; choroby układu rozrodczego ; mleko ; produkcja mleka ; wydajność mleka
Angielskie słowa kluczowe: cow ; diseases of reproductive organs ; milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
47/63
Rok: 2005
Autorzy: Ryszard Skrzypek, Henryk Chraplewski, Krzysztof Białoń
Tytuł: Zależność między koncentracją mocznika w mleku a płodnością krów
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 5, s. 536-539, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: krowy ; mleko ; mocznik ; płodność ; korelacja cech ; współczynnik korelacji
Angielskie słowa kluczowe: cow ; test-day record ; urea ; fertility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
48/63
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/63
Rok: 2004
Autorzy: Stanisław Winnicki, Tomasz Janasik, Zofia Lisztoń-Gała, Romana Głowicka, Lech Nawrocki
Tytuł: Wpływ dojarza na produkcyjność i zdrowotność krów
Źródło: Rocz. AR Pozn., Rol. - 2004, 63 (361), s. 133-137, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1754
Polskie słowa kluczowe: krowy ; wydajność mleka ; wymiona ; stan zdrowotny ; mleko ; liczba komórek somatycznych ; długość okresu międzywycieleniowego ; brakowanie zwierząt ; czynniki antropogeniczne ; dojarz
Angielskie słowa kluczowe: cow ; harness-style breeding ; milk ; milkman ; somatic cell count
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
50/63
Rok: 2004
Autorzy: Stanisław Winnicki, Romana Głowicka, Halina Tomala, Andrzej Tomala, Andrzej Myczko
Tytuł: Wpływ systemu chowu krów na wydajność mleka i poziom liczby komórek somatycznych (LKS)
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2004, z. 19, s. 125-129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Trendy we współczesnej hodowli bydła
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; utrzymanie zwierząt ; systemy utrzymania ; krowy pierwiastki ; wydajność mleka ; mleko ; liczba komórek somatycznych
Angielskie słowa kluczowe: first-calving cow ; litter bedding ; somatic cell count
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/63
Rok: 2004
Autorzy: Zbigniew Dorynek, Jolanta Komisarek, Arkadiusz Michalak
Tytuł: Wpływ okresu okołorujowego na skład i jakość mleka
Źródło: Rocz. Nauk., Ser. A Misc. - 2004, t. 2, nr 2, s. 97-102, bibliogr.
p-ISSN: 1730-2056
Polskie słowa kluczowe: krowy ; okres okołorujowy ; mleko ; skład chemiczny ; jakość ; liczba komórek somatycznych
Angielskie słowa kluczowe: cow ; oestrus ; milk ; somatic cell count
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/63
Rok: 2004
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek, Daniel Stanisławski
Tytuł: Polimorfizm LGB i CSN3 a dzienna wydajność, skład i wybrane wskaźniki fizyczne mleka krów czarno-białych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 1, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: mleko ; białka mleka ; beta-laktoglobulina ; kappa-kazeina ; polimorfizm ; bydło czarno-białe ; krowy mleczne ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; właściwości fizyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
53/63
Rok: 2004
Autorzy: Ireneusz Antkowiak, Jarosław Pytlewski, Daniel Stanisławski
Tytuł: Wpływ wybranych czynników użytkowania krów rasy jersey na ich wydajność i skład mleka
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 1, s. 101-111, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; bydło jersey ; krowy ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; liczba komórek somatycznych ; zawartość mocznika ; pora roku ; wpływ dojarza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
54/63
Rok: 2003
Autorzy: Ireneusz Antkowiak, Jarosław Pytlewski, Josef Kučera
Tytuł: Effect of some selected factors on somatic cell concentration in milk of Jersey cows
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych czynników na zawartość komórek somatycznych w mleku krów jersey
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2003, 2 (2), s. 9-18, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: bydło jersey ; krowy ; mleko ; liczba komórek somatycznych
Angielskie słowa kluczowe: milk ; somatic cell count ; cow ; Jersey cattle
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
55/63
Rok: 2003
Autorzy: Przemysław Dudko
Tytuł: Analiza wyników badań mikrobiologicznych mleka przeprowadzonych w ramach zwalczania mastitis u krów na terenie Północnej Wielkopolski
Źródło: Ann. UMCS, sect. DD Med. Vet. - 2003, vol. 58, s. 103-116, il., bibliogr.
p-ISSN: 0301-7737
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; choroby zwierząt ; zapalenie gruczołu mlekowego ; zwalczanie chorób ; mleko ; badania mikrobiologiczne ; mikroorganizmy ; skład gatunkowy ; Wielkopolska
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; dairy cows ; animal disease ; mastitis ; diagnosis ; epidemiology ; control
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
56/63
Rok: 2003
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Dependencies between combinations of LGB and CSN3 genetic variants and selected results of milk processability analysis
Tytuł równoległy: Zależność między kombinacjami wariantów genetycznych LGB i CSN3 a wynikami wybranych prób przydatności technologicznej mleka
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 2003/2004, 55 (366), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: mleko ; białka mleka ; genotyp ; genotyp LGB ; genotyp CSN3 ; przydatność technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; milk protein ; LGB gene ; CSN3 gene ; genetic variants ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
57/63
Rok: 2002
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Immunoassays for detection of trace substances in food
Źródło: G.I.T. Lab. J. Eur. - 2002, vol. 6, 5, s. 226-227, il., bibliogr.
p-ISSN: 1434-2634
Polskie słowa kluczowe: mleko ; substancje śladowe ; wykrywanie jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: milk ; trave substances ; qualitative detection
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
58/63
Rok: 2001
Autorzy: Hakim Turki, Jan Olechnowicz, Stanisław Winnicki
Tytuł: Komórki somatyczne a cechy mleka z poszczególnych ćwiartek wymienia krów
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 55, s. 161-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; mleko ; mleko ćwiartkowe ; liczba komórek somatycznych ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość suchej masy ; punkt zamarzania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
59/63
Rok: 2001
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Polimorfizm białek mleka pochodzącego od krów z różnych populacji
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 59, s. 213-221, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; bydło czarno-białe ; bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło jersey ; mieszańce ; krowy ; mleko ; białka mleka ; polimorfizm
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
60/63
Rok: 2000
Autorzy: Włodzimierz Nowak, Andrzej Potkański
Tytuł: Wpływ gniecionych nasion rzepaku i łoju wołowego na skład chemiczny mleka krów pierwiastek
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 93-97, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; krowy pierwiastki ; żywienie zwierząt ; nasiona oleiste ; rzepak gnieciony ; łój wołowy ; mleko ; skład chemiczny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
61/63
Rok: 2000
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Zależności między wariantami genetycznymi beta-laktoglobuliny a liczbą komórek somatycznych w mleku
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 51, s. 149-156, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy ; genotyp ; beta-laktoglobulina ; polimorfizm ; mleko ; liczba komórek somatycznych
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
62/63
Rok: 1998
Autorzy: Zbigniew Dorynek, Robert Kliks, Krzysztof Grobelny
Tytuł: Liczba komórek somatycznych w mleku krów w zależności od sektora własności
Źródło: Zesz. Nauk. AR Wroc., Konf. - 1998, 17 (331), s. 117-123, bibliogr.
p-ISSN: 0867-7964
Uwagi: Sesja naukowa: 25 lat doskonalenia krajowego bydła czarno-białego i czerwono-białego rasą holsztyńsko-fryzyjską. Wyniki i perspektywy. Jubileusz 70-lecia Urodzin prof. zw. dr. h. c. Jerzego Juszczaka, Wrocław, 25-26 czerwca 1998 r.
Polskie słowa kluczowe: bydło czarno-białe ; krowy mleczne ; genotyp ; mleko ; liczba komórek somatycznych ; okres laktacji ; laktacje kolejne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
63/63
Rok: 1998
Autorzy: Ireneusz Antkowiak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Wydajność i skład mleka w zależności od genotypów krów
Źródło: Zesz. Nauk. AR Wroc., Konf. - 1998, 17 (331), s. 77-84, bibliogr.
p-ISSN: 0867-7964
Uwagi: Sesja naukowa: 25 lat doskonalenia krajowego bydła czarno-białego i czerwono-białego rasą holsztyńsko-fryzyjską. Wyniki i perspektywy. Jubileusz 70-lecia Urodzin prof. zw. dr. h. c. Jerzego Juszczaka, Wrocław, 25-26 czerwca 1998 r.
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; ocena użytkowości mlecznej ; wydajność mleka ; mleko ; skład chemiczny ; czynniki genetyczne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP