logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MLECZARSTWO
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Skóra produktu
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 4, s. 48-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; opakowania ; innowacyjność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/16
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: CLA naturalnie występujący w produktach mlecznych - budowa i właściwości funkcjonalne
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 48-49, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; CLA
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; CLA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/16
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Metody zwiększania zawartości składników bioaktywnych w mleku
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 50-51
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/16
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Procesy membranowe - zastosowanie w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 2, s. 24-25
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: procesy membranowe ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: membrane procesing ; dairy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/16
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Anna Dobrzańska
Tytuł: An attempt at the specification of common cleanliness limits for abiotic surfaces in dairy processing plants based on ATP bioluminescence
Źródło: J. Food Saf. Food Qual. - 2016, vol. 67, no. 1, s. 12-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-925X
Polskie słowa kluczowe: ATP ; bioluminescencja ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: bioluminescence ; cleanliness ; ATP ; monitoring ; dairy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.062
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/16
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Jak wykryć zafałszowane mleko [*]
Źródło: Kierun. Spoż. - 2016, 4, s. 54-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; mleko ; zafałszowania żywności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/16
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 62-63
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; hygiene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Tłuszcz mleczny- bogactwo składników odżywczych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 26-27
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Jakość. Trwałość. Aktywność
Źródło: Agro Przem. - 2015, 3, s. 60-62, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: sery ; mleczarstwo ; aktywność wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2015
Autorzy: Agata Lasik
Tytuł: Probiotyki w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2015, 1, s. 28-29, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mleczarstwo
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 2010
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; fermentacja ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wykorzystanie luminometrycznego pomiaru ATP do oceny czystości rąk pracowników przemysłu mleczarskiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 3, s. 56-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; pracownicy ; higiena ; czystość mikrobiologiczna ; ręce ; metody badań ; metoda luminpmetryczna ; pomiar ATP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Evaluation of steel surface cleanliness level in dairies using the bioluminescence method
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2008, vol. 52, no. 4, s. 625-629, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji ; stal nierdzewna ; chropowatość powierzchni ; czystość mikrobiologiczna ; metody badań ; bioluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: dairies ; hygiene ; surface roughness ; ATP bioluminescence method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.337
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/16
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał produkcyjny sektora mleczarskiego
Źródło: Weter. Teren. - 2007, vol. 1, nr 2, s. 56-58, il.
p-ISSN: 1896-7655
Polskie słowa kluczowe: Polska ; Unia Europejska ; mleczarstwo ; przetwory mleczne ; eksport ; mleko ; ceny ; baza surowcowa ; potencjał produkcyjny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; wykorzystanie ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 2001
Autorzy: Michał Sznajder, Alina Sułkowska
Tytuł: Ewolucja liczby gospodarstw mlecznych w świecie
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2001, t. 3, z. 5, s. 37-41, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; gospodarstwa mleczne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; dairy farms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP