logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MINIMALNE PRZETWARZANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ technologii minimalnego przetwarzania na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną oraz zawartość związków biologicznie aktywnych w jarmużu (Brassica oleracea L. var. acephala DC
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019. - 165 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 509
ISBN: 978-83-7160-923-7
Liczba arkuszy: 14,5
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; minimalne przetwarzanie ; jakość sensoryczna ; jakość mikrobiologiczna ; związki fenolowe ; glukozynolany ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: kale ; minimal processing ; phenolic compounds ; glucosinolates ; carotenoids ; microbiological quality ; sensory quality
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 80.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 102-111, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: atmosfera modyfikowana ; minimalne przetwarzanie ; sałata masłowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: sałata masłowa ; minimalne przetwarzanie ; atmosfera modyfikowana
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ warunków pakowania na jakość mało przetworzonej surówki typu colesław
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 215-229, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: surówka typu coleslaw ; minimalne przetwarzanie ; atmosfera modyfikowana
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; minimally processed ; modifed atmosphere
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP