logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MIĘSO KOZIE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz
Tytuł: The quality of meat and edible by-products from kids with different inheritance of Boer goat
Źródło: Small Ruminant Res. - 2015, vol. 125, s. 81-87, bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: koza burska ; mięso kozie ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: Boer crossbreeding ; edible by-products ; meat quality ; Polish White Improved
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.083
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marian Pietrzak
Tytuł: Application of PH and electrical conductivity measurements made in the first 24 hours after slaughter for goat meat culinary and technological usefulness prediction
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; pH ; przewodność elektryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Wpływ rasy burskiej na właściwości fizykochemiczne wybranych mięśni i organów u mieszańców
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 223
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; rasa burska
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: M. Stanisz, M. Pietrzak, A. Gut, P. Ślósarz
Tytuł: Evaluation of meat quality of crossbred male kids nursed until 20 kg
Tytuł równoległy: Ocena jakości mięsa koziołków odchowanych do masy ciała 20 kg
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 105
Polskie słowa kluczowe: koziołki ; mięso kozie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut
Tytuł: Jakość mięsa koziołków mieszańców z udziałem 50% i 75% genów rasy burskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 173-178, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: kozy ; koza biała uszlachetniona ; koza burska ; krzyżowanie zwierząt ; koziołki ; mieszańce ; genotyp ; mięso kozie ; jakość ; skład chemiczny ; ocena sensoryczna ; przewodność elektryczna ; wyciek termiczny ; wodochłonność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP