logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MIĘSO JAGNIĘCE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jagnięcina na wielkanocnym stole
Źródło: Agrotechnika. - 2011, nr 4, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso jagnięce ; wartość odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2005
Autorzy: P. Ślósarz, M. Stanisz, A. Gut, A. Łyczyński, M. Pietrzak, A. Frankowska
Tytuł: Assessment of marbling in lamb meat on the basis of digital ultrasound image analysis
Tytuł równoległy: Ocena marmurkowatości mięsa jagniąt na podstawie cyfrowej analizy obrazów USG
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 109
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; ultrasonografia
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1999
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Wartość rzeźna i jakość mięsa jagniąt trzech syntetycznych linii ojcowskich
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1999, 43, s. 331-338, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: hodowla zwierząt ; owce ; linie ojcowskie ; linie syntetyczne ; jagnięta ; płeć ; typ urodzenia ; sezon urodzenia ; użytkowość mięsna ; wartość rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP