logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: METODY MIKROBIOLOGICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Using the bioluminescence and microbiological contact methods in sustaining a proper hygienic level in food processing plants
Tytuł równoległy: Wykorzystanie bioluminescencji i mikrobiologicznej metody kontaktowej w utrzymaniu odpowiedniego poziomu higieny w zakładach przemysłu spożywczego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 53-60, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; zakłady przemysłowe ; higiena produkcji ; metody badań ; bioluminescencja ; metody mikrobiologiczne ; testy kontaktowe
Angielskie słowa kluczowe: microbiological contact method ; bioluminescence ; food processing plant ; hygienic level ; dairy processing plant ; food industry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Czaczyk, Krystyna Trojanowska
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod oznaczania i identyfikacji drobnoustrojów
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 2, s. 14-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; mikrobiologia żywności ; analiza żywności ; mikroorganizmy ; identyfikacja ; oznaczanie ; metody analizy ; metoda płytkowa ; technika spiralna ; metoda filtracji ; metoda Droplette ; cytometria przepływowa ; impedymetria ; metody immunologiczne ; sondy genetyczne ; metoda PCR ; metody mikrobiologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2003
Autorzy: K. Trojanowska, J. Baumgart, Z. Libudzisz, K. Czaczyk, E. Ołtuszak, J. Polak, M. Szczęsna, E. Tomczak, M. Wiewiórkowska, A. Sip, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod mikrobiologicznych i sond genetycznych w analizie żywności
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 325-408, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: analiza żywności ; metody badań ; metody mikrobiologiczne ; sondy genetyczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2001
Autorzy: K. Trojanowska, J. Baumgart, Z. Libudzisz, K. Czaczyk, E. Ołtuszak, J. Polak, M. Szczęsna, E. Tomczak, M. Wiewiórkowska, A. Sip, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod mikrobiologicznych i sond genetycznych w analizie żywności
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 345-436, il., bibliogr.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: analiza żywności ; metody badań ; metody mikrobiologiczne ; sondy genetyczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP