logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: METODY ANALIZY
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2015
Autorzy: Marianna Raczyk, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Analysis of plant lipids
W: Plant lipids. Science, technology, nutritional value and benefits to human health / Ed. Grażyna Budryn, Dorota Żyżelewicz.
Adres wydawniczy: Kerala : Research Signpost, 2015
Szczegóły: s. 221-238, il., bibliogr.
ISBN: 978-81-308-0557-3
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Liczba znaków: 43505
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz roślinny ; oleje roślinne ; metody analizy ; chromatografia ; ekstrakcja
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/16
Rok: 2013
Autorzy: Stanisław Rząsa, Wojciech Owczarzak
Tytuł: Methods for the granulometric analysis of soil for science and practice
Tytuł równoległy: Metody granulometrycznej analizy gleby dla nauki i praktyki
Źródło: Pol. J. Soil Sci. - 2013, vol. 46, no. 1, s. 1-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 0079-2985
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: gleby ; analiza gleby ; skład granulometryczny ; metody analizy ; metoda ALP ; metoda TA
Angielskie słowa kluczowe: soil texture ; soil texture analysis ; ALP-method ; TA-method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
3/16
Rok: 2013
Tytuł: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013. - 128 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-690-8
Liczba arkuszy: 6,3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; analiza żywności ; analiza jakościowa ; analiza ilościowa ; metody analizy ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/16
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Monika Beszterda, Piotr Goliński
Tytuł: Occurrence of fumonisins in food - an interdisciplinary approach to the problem
Źródło: Food Contr. - 2012, vol. 26, iss. 2, s. 491-499, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: mykotoksyny ; fumonizyny ; metody analizy
Angielskie słowa kluczowe: mycotoxins ; fumonisins ; analytical methods
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.738
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/16
Rok: 2011
Autorzy: K. Stuper, J. Perkowski, J. Nawracała
Tytuł: Comparison of analytical methods of phenolic compounds determined in cereal grains
W: New trends in food analytics / Ed. by Marek Szołtysik and Anna Dąbrowska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 124
Szczegóły: s. 107-117, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7717-062-5
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; fenole ; kwasy fenolowe ; metody analizy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 2011
Autorzy: K. Stuper, M. Muzolf-Panek, J. Perkowski, J. Nawracała
Tytuł: Comparison of analytical methods of phenolic compounds determined in cereal grains
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 177-178
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; kwasy fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca ; metody analizy
Angielskie słowa kluczowe: cereal grains ; phenolic acids ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/16
Rok: 2010
Tytuł: Analiza żywności : Wybrane metody jakościowych i ilościowych oznaczeń składników żywności / Pod red. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010. - 126 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-575-8
Polskie słowa kluczowe: żywność ; analiza żywności ; analiza ilościowa ; analiza jakościowa ; metody analizy ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2009
Autorzy: Jan Pikul, Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger
Tytuł: Charakterystyka tokochromanoli w wybranych produktach przemysłu mleczarskiego z dodatkiem olejów roślinnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 92-99, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przetwory mleczne ; sery dojrzewające ; tokochromanole ; oleje roślinne ; analiza żywności ; metody analizy ; oznaczanie ; zafałszowania żywności ; produkty typu ser
Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; cheeses ; adulteration ; chromatography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/16
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena przydatności wybranych metod do analizy aktywności metabolicznej bakterii wyizolowanych z żywności fermentowanej
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 63
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna ; metody analizy ; ocena przydatności
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Czaczyk, Krystyna Trojanowska
Tytuł: Zastosowanie szybkich metod oznaczania i identyfikacji drobnoustrojów
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 2, s. 14-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; mikrobiologia żywności ; analiza żywności ; mikroorganizmy ; identyfikacja ; oznaczanie ; metody analizy ; metoda płytkowa ; technika spiralna ; metoda filtracji ; metoda Droplette ; cytometria przepływowa ; impedymetria ; metody immunologiczne ; sondy genetyczne ; metoda PCR ; metody mikrobiologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 2004
Tytuł: Przykłady analiz DNA / pod red. Ryszarda Słomskiego
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. i uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004. - 373 s., [46] s. tabl. : il. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-346-0
Uwagi: Bibliogr. przy poszczególnych rozdziałach
Polskie słowa kluczowe: biologia molekularna ; kwasy nukleinowe ; DNA ; metody badań ; metody analizy ; techniki biologii molekularnej
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2004
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów. cz. 1, Kontrola bezpieczeństwa żywności bezglutenowej
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 8, s. 10-12, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; żywność bezglutenowa ; kontrola jakości ; bezpieczeństwo żywności ; metody analizy ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2004
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska
Tytuł: Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów. cz. 2, Kontrola jakości magazynowanego ziarna
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 10, s. 5-6, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: zboża ; przechowywanie ; ziarno ; kontrola jakości ; metody analizy ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2004
Autorzy: Jolanta Jura, Ryszard Słomski
Tytuł: Analiza mRNA metodą hybrydyzacji typu northern
W: Przykłady analiz DNA / pod red. Ryszarda Słomskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 229-233, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mRNA ; metody analizy ; hybrydyzacja typu northern
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 2002
Autorzy: P. Goliński, J. Kaźmierczak
Tytuł: Ocena składu chemicznego odmian Lolium multiflorum z zastosowaniem różnych metod analitycznych
Źródło: Łąk. Pol. - 2002, 5, s. 75-81, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Polskie słowa kluczowe: trawy ; Lolium multiflorum ; życica wielokwiatowa ; skład chemiczny ; metody analizy ; odmiany roślin
Angielskie słowa kluczowe: breeding strain ; chemical composition ; cultivars ; Lolium multiflorum ; NIRS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 2001
Tytuł: Przykłady analiz DNA / [Red.] Ryszard Słomski
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2001. - 344 s. : il. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-242-1
Polskie słowa kluczowe: biologia molekularna ; kwasy nukleinowe ; DNA ; metody badań ; metody analizy ; techniki biologii molekularnej
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP