logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MASŁO
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: barwa ; CIE Lab ; masło ; ser podpuszczkowy ; liczebność próby
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 85-96, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: CIELab ; liczebność próby ; barwa ; masło ; ser podpuszczkowy dojrzewający
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA analysis as a tool for butter authenticity assessment
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 487-488, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: autentyczność ; masło ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; analiza składowych głównych ; PCA
Angielskie słowa kluczowe: authenticity ; butter ; DSC-differential scanning calorimetry ; PCA-principal component analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Jakość handlowa polskiego masła
Źródło: Kwart. Prawo-Społ.-Ekon. - 2015, nr 1, s. 15-25
p-ISSN: 2392-1838 e-ISSN: 2450-0070
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masło ; prawo żywnościowe ; zafałszowania masła ; kontrola żywności ; badania konsumenckie masła
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration of butter ; food inspection ; butter consumet research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wykorzystanie techniki DSC do oceny autentyczności masła
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 43
Polskie słowa kluczowe: masło ; autentyczność ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Ocena liniowości i precyzji metody badania autentyczności masła za pomocą techniki DSC
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 37
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: masło ; autentyczność ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2013
Autorzy: Marzanna Hęś
Tytuł: Tłuszcze stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej
Źródło: Piekarstwo. - 2013, nr 1, s. 42-44, il.
p-ISSN: 2084-9370
Polskie słowa kluczowe: tłuszcze piekarskie ; masło ; margaryna ; smalec ; oleje ; emulgatory ; tłuszcze cukiernicze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/9
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Analiza chromatografii cieczowej w badaniach autentyczności masła
W: Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności : VI Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 6-7 grudnia 2007.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2007
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: masło ; wysokosprawna chromatografia cieczowa ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; HPLC ; adulteration
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP