logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARKERY PEPTYDOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Emilia Fornal, Ewa Parfieniuk, Magdalena Montowska
Tytuł: Application of LC/QTOF for identification of resistant-to-technological-processes proteins and peptidomic markers specific to fish species
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 163
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; ryby ; markery peptydowe
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; FISH ; paptide markers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: produkty mięsne ; autentyczność ; markery peptydowe ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/7
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Morgan R. Alexander, Gregory A. Tucker, David A. Barrett
Tytuł: Authentication of processed meat products by peptidomic analysis using rapid ambient mass spectrometry
Źródło: Food Chem. - 2015, vol. 187, 15 November, s. 297-304, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; ambient mass spectrometry ; peptide markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.052
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/7
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 365
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektroskopia masowa ; mikrofale
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; peptide markers ; mass spectrometry ; microwave
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pośpiech
Tytuł: Zastosowanie mikrofal w trawieniu białek mięsa zdenaturowanych termicznie
W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 165
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 20 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: agregacja ; dentura białek ; promieniowanie mikrofalowe ; markery peptydowe
Angielskie słowa kluczowe: protein aggregation and denaturation ; microwave irradiation ; peptide markers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP