logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MAKARON
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Barbara Górna, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of legumes in the creation of pasta products with high content of nutrients and bioactive components
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 116
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; strączkowe ; Lactobacillus plantarum ; makaron
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; leguminous ; Lactobacillus plantarum ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Majcher, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Możliwości wytworzenia makaronu bogatego w wybrane składniki o charakterze bioaktywnym
Tytuł równoległy: The possibility of producting pasta rich in selected bioactive components
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 90-93
Polskie słowa kluczowe: makaron ; jakość kulinarna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; pasta cooking quality ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP