logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MĄKA PSZENNA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Tomasz Pawlak, Alina Borlikowska
Tytuł: Wykorzystanie analizy zużycia energii w młynach pszennych do obniżenia energochłonności produkcji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 12, s. 34-36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: mąka pszenna ; zakłady młynarskie ; zdolność przemiałowa ; wykorzystanie ; zużycie energii ; analiza energochłonności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2001
Autorzy: Karolina Strybe, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Wpływ warunków obróbki hydrotermicznej ziarna pszenicy na układ białkowo-węglowodanowy wytworzonej z tej pszenicy mąki
Źródło: Inż. Rol. - 2001, R. 5, 10 (30), s. 345-355, il., bibliogr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; obróbka hydrotermiczna ; mąka pszenna ; ciasto makaronowe ; przydatność technologiczna ; węglowodany ; układy białkowe ; barwa ; aktywność enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; wheat flour ; noodle dough ; technological usability ; carbohydrates ; protein complex ; colour ; enzymatic activity ; hydro-thermal processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Dolińska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jan Zabielski, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Charakterystyka technologiczna pierwszego pokolenia ziarna pszenicy poddanego promieniowaniu gamma przed wysianiem
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2001, R. 8, nr 4 (29), s. 23-35, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości chemiczne ; właściwości reologiczne ; mąka pszenna ; wartość wypiekowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP