logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MˇKA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Kawalerczyk, Dorota Dziurka, Radosław Mirski, Adrian Trociński
Tytuł: Flour fillers with urea-formaldehyde resin in plywood
¬ródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2019, 14 (3), s. 6727-6735, il., bibliogr., abstr.
https://bioresources.cnr.ncsu.edu/wp-content/uploads/2019/07/BioRes_14_3_6727_Kawalerczyk_DMT_Flour_Fillers_Urea_Formald_Resin_Plywood_15780.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Polskie słowa kluczowe: sklejka ; żywica UF ; wypełniacze ; m±ka ; lepko¶ć ; wła¶ciwo¶ci mechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: plywood ; urea-formaldehyde resin ; fillers ; flour ; viscosity ; mechanical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Li¶cie Filadelfijskiej, wskaĽnik Impact Factor ISI: 1.396
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska
Tytuł: Evaluation of technological quality in grain and flour of winter triticale (Triticosecale Wittm.) from controlled cultivation conditions
Tytuł równoległy: Ocena jako¶ci technologicznej ziarna i m±ki pszenżyta ozimego (Triticosecale Wittm.) z kontrolowanych warunków uprawy
¬ródło: Pol. J. Nat. Sci. - 2018, vol. 33, 1, s. 89-99, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1643-9953 e-ISSN: 1898-6196
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ozime ; deszczowanie ; nawożenie azotem ; m±ka ; ciasto ; chleb
Angielskie słowa kluczowe: winter triticale ; irrigation ; nitrogen fertilization ; flour ; dough ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Zenon Kędzior
Tytuł: Fityniany
W: Żywno¶ć prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 183-195, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: surowce ro¶linne ; zboża ; ro¶liny str±czkowe ; nasiona ; ziarno ; m±ka ; ciasto ; pieczywo ; fityniany ; żelazo ; cynk ; wapń ; magnez ; fitaza ; wła¶ciwo¶ci antyżywieniowe ; wła¶ciwo¶ci prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; plant material ; cereals ; legumes plants ; seed ; grain ; dough ; baked goods ; phytate ; iron ; zinc ; calcium ; magnesium ; phytase ; antinutritive properties ; pro-health properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2012
Autorzy: Mieczysław Jankiewicz
Tytuł: Ewolucja pojęcia jako¶ci m±ki w rozwoju przetwórstwa zbóż
W: XXXIII Konferencja w Krynicy Morskiej "Jako¶ć m±ki - bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy" : Krynica Morska, 30 maja - 2 czerwca 2012 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2012
Szczegóły: s. 6-8
ISBN: 978-83-933341-1-7
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; m±ka ; jako¶ć ; warto¶ć technologiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Kazimierz Bogaczyński
Tytuł: Niepoprawne nazwy: m±ka, chleb i płatki - razowe lub z całego ziarna a nie z pełnego ziarna, czy pełnoziarniste
W: XXXIII Konferencja w Krynicy Morskiej "Jako¶ć m±ki - bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy" : Krynica Morska, 30 maja - 2 czerwca 2012 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2012
Szczegóły: s. 24-25
ISBN: 978-83-933341-1-7
Polskie słowa kluczowe: m±ka ; chleb ; płatki zbożowe ; nazewnictwo ; przetwórstwo zbożowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Danuta Górecka, Alicja Kawka, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: M±ka, kasze, ryż, makarony
W: Towaroznawstwo produktów spożywczych / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 136-157, bibliogr.
ISBN: 83-7160-430-0
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; m±ka ; kasze ; ryż ; makarony ; skład chemiczny ; warto¶ć odżywcza ; jako¶ć
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2003
Autorzy: Lidia Szwajkowska, Maciej Bu¶ko, Marian Kostecki, Juliusz Perkowski
Tytuł: Zawarto¶ć ergosterolu w m±kach spożywczych
¬ródło: Biul. Nauk. - 2003, 22, s. 101-105, bibliogr.
p-ISSN: 1640-1395
Uwagi: Materiały na X Konferencję Naukowo-Promocyjn± Lepsza Żywno¶ć, UWM, Olsztyn, 27.06.2003 r.
Polskie słowa kluczowe: m±ka ; skażenie żywno¶ci ; ergosterol
Angielskie słowa kluczowe: flour ; ergosterol
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wy¶wietl ponownie stosuj±c format:
Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP