logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LIZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: The effect of iodine salts on lipid oxidation and changes in nutritive value of protein in stored processed meats
Źródło: Meat Sci. - 2012, vol. 92, iss. 2, s. 139-143, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso ; sole jodu ; utlenianie lipidów ; lizyna ; metionina ; strawność białka
Angielskie słowa kluczowe: meat ; iodine salts ; lipid oxidation ; lysine ; methionine ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.754
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski
Tytuł: Influence of lipid stabilization on the retention of available lysine and methionine in stored raw polish sausage
Tytuł równoległy: Wpływ stabilizowania lipidów na zachowanie dostępnej lizyny i metioniny w przechowywanej kiełbasie typu "polska surowa"
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 19-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe ; utlenianie tłuszczu ; przeciwutleniacze ; lizyna ; metionina
Angielskie słowa kluczowe: raw sausage ; lipid oxidation ; antioxidants ; lysine ; methionine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2005
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Danuta Górecka, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Stopień oddziaływania produktów utleniania tłuszczu na zmiany ilościowe dostępnej lizyny i metioniny w układach modelowych o zróżnicowanym odczynie środowiska
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, supl., s. 455-460, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005
Polskie słowa kluczowe: lizyna ; metionina ; nadtlenki ; TBARS ; odczyn środowiska
Angielskie słowa kluczowe: lysine ; methionine ; hydroperoxides ; TBARS ; reaction environment
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Maria Wiąz, Wiesława Mroczyk, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Określenie wartości pokarmowej makuchów i śrut rzepakowych pochodzących z dwóch olejarni
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 189-190
Polskie słowa kluczowe: makuchy rzepakowe ; śruta rzepakowa ; wartość pokarmowa ; lizyna ; glukozynolany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Danuta Górecka, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Factors affecting lysine and methionine quantitative changes in model systems containing emulsified fatty acid esters
Tytuł równoległy: Czynniki wpływajace na zmiany ilościowe lizyny i metioniny w układach modelowych zawierających zemulgowane estry kwasów tłuszczowych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2005, R. 32, supl. 1, cz. 2, s. 891-899, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: lizyna ; metioniny ; utlenianie lipidów ; jony Fe(II) ; odczyn środowiska
Angielskie słowa kluczowe: lysine ; methionine ; lipid oxidation ; ferrous ions ; reaction environment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP