logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LIZOZYM MODYFIKOWANY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2015
Autorzy: Grzegorz Lesnierowski, Jerzy Stangierski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: New properties of the modified lysozyme and the possibility of its practical use
W: International Conference on Protein Engineering [Dokument elektroniczny] : October 26-28, 2015 Chicago, USA.
Adres wydawniczy: Chicago : OMICS International, 2015.
Lokalizacja: ePoster PDF ; https://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter-presentation.php%20http://protein-engineering.conferenceseries.com/2015/eposter/new-properties-of-the-modified-lysozyme-and-the-possibility-of-its-practical-use-protein-engineering-2015 [Dostęp: 23 listopada 2017].
conferenceseries.com
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja ; lizozym modyfikowany ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; lysozyme modification ; practical application
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2014
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: Inhibition of food-borne bacteria by thermo-chemically modified egg white lysozyme
Źródło: Afr. J. Microbiol. Res. - 2014, vol. 8 (6), s. 590-597, il., bibliogr.
e-ISSN: 1996-0808
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; modified lysozyme
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużania trwałości żywności
Tytuł równoległy: Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food
Źródło: Przem. Chem. - 2014, t. 93, nr 4, s. 542-546, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2496
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; modified lysozyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.399
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2012
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: Zastosowanie modyfikowanego lizozymu do przedłużania trwałości mięsa wieprzowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 158
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; mięso wieprzowe ; mikroflora ; modyfikacja ; lizozym modyfikowany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski
Tytuł: Przeciwbakteryjna aktywność modyfikowanego lizozymu wobec bakterii Proteus mirabilis i Pseudomonas fluorescens
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 79-84, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: aktwność przeciwbakteryjna ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: modified lysozyme ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski
Tytuł: Antibacterial activity of lisozyme depending on dimer content
W: Food quality and safety / ed. by Grażyna Krasnowska and Anna Pęksa.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Szczegóły: s. 120-124, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-66-9
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność antybakteryjna ; lizozym ; lizozym modyfikowany
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; lysozyme ; modified lysozyme
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2009
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, G. Leśnierowski, T. Szablewski, J. Kijowski
Tytuł: Antybakteryjna aktywność modyfikowanych preparatów lizozymu w stosunku do bakterii Pseudomonas fluorescens
W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa 3-4 grudnia 2009 / [oprac. red. Ewa Jakubczyk].
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, [2009]
Szczegóły: s. 23
ISBN: 798-83-7583-153-5
Polskie słowa kluczowe: lizozym modyfikowany ; aktywność antybakteryjna ; Pseudomonas fluorescens
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP