logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LICZBA KWASOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Degradacja steroli roślinnych podczas niskotemperaturowego suszenia nasion rzepaku w silosie typu bin
Źródło: Acta Agrophys. - 2017, vol. 24, 1, s. 41-50, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1234-4125 e-ISSN: 2300-6730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: suszenie niskotemperaturowe ; konserwacja pożniwna ; rzepak ; sterole roślinne ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: low-temperature drying ; post-harvest maintenance ; rape ; phytosterols ; acid value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2017
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Iwona Bartkowiak-Broda
Tytuł: Antioxidant (tocopherol and canolol) content in rapeseed oil obtained from roasted yellow-seeded Brassica napus
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 1, s. 37-46, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; rzepak żółtonasienny ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; canolol ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed oil ; yellow-seeded rapeseed oil ; peroxide value ; acid value ; canolol ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Robert Rusinek
Tytuł: Wpływ wilgotności nasion rzepaku i temperatury przechowywania na zmiany ich jakości technologicznej
Źródło: Acta Agrophys. - 2016, vol. 23, 4, s. 557-568, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; olej ; przechowywanie ; jakość ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: rape ; oil ; storage ; quality ; acid value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Michał Michalak
Tytuł: The long-term storage of cold-pressed oil from roasted rapeseed: Effects on antioxidant activity and levels of canolol and tocopherols
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 7, s. 1030-1041, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: liczba kwasowa ; aktywność antyoksydacyjna ; canolol ; olej rzepakowy tłoczony na zimno ; liczba nadtlenkowa ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: acid value ; antioxidant activity ; canolol ; cold-pressed rapeseed oil ; peroxide value ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Marzena Gawrysiak-Witulska
Tytuł: Wpływ warunków przechowania nasion rzepaku na intensywność procesów oksydacyjnych
W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych - BEMS 2014 : XVI Konferencja naukowo-techniczna, Lublin, 9-12 września 2014.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych Libropolis, 2014
Szczegóły: s. 92
ISBN: 978-83-63761-40-0
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; aktywność wody ; liczba kwasowa ; składowanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2014
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak
Tytuł: Effect of rapeseed storage conditions on increase in free fatty acid contents
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 56
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: liczba kwasowa ; wilgotność ; rzepak ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fat acidity value ; moisture content ; rapeseed ; storage
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2014
Autorzy: J. Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, R. Rusinek
Tytuł: Effect of temperature and moisture content on the quality of rapeseed stored in anaerobic conditions
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 173
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; przechowywanie ; warunki beztlenowe ; liczba kwasowa ; wzrost grzybów
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2006
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Ewa Bartkowiak-Fludra, Marek Gogolewski, Maciej Łyczyński
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego na wodne emulsje olejów na przykładzie margaryn "Mleczna" i "Na dzień dobry"
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 75-79, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: żywność ; ogrzewanie mikrofalowe ; margaryna "Mleczna" ; margaryna "Na dzień dobry" ; zmiany oksydacyjne ; tokoferole ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: microwave ; margarines ; tocopherols ; peroxide value ; acid value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2005
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage on cholesterol oxidation products in the "piwna" and "mortadela" types of sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2005, vol. 8, iss. 2, art. 14, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume8/issue2/art-14.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; kiełbasy gotowane ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; cooked sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2004
Autorzy: Zofia Zaborowska, Waldemar Uchman, Agnieszka Bilska, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Effect of storage time on cholesterol oxidation products in metka type sausage
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 7, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/food/art-07.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Polskie słowa kluczowe: produkty utleniania cholesterolu ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa ; metka ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: cholesterol oxidation products ; peroxide value ; acid value ; metka sausage ; time storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP