logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LEPKOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Kawalerczyk, Dorota Dziurka, Radosław Mirski, Adrian Trociński
Tytuł: Flour fillers with urea-formaldehyde resin in plywood
Źródło: BioResources. [Dokument elektroniczny]. - 2019, 14 (3), s. 6727-6735, il., bibliogr., abstr.
https://bioresources.cnr.ncsu.edu/wp-content/uploads/2019/07/BioRes_14_3_6727_Kawalerczyk_DMT_Flour_Fillers_Urea_Formald_Resin_Plywood_15780.pdf
e-ISSN: 1930-2126
Polskie słowa kluczowe: sklejka ; żywica UF ; wypełniacze ; mąka ; lepkość ; właściwości mechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: plywood ; urea-formaldehyde resin ; fillers ; flour ; viscosity ; mechanical properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.396
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Ryszard Blazejewski
Tytuł: Apparent viscosity and settling velocity of suspensions of rigid monosized spheres in Stokes flow
Źródło: Int. J. Multiph. Flow. - 2012, vol. 39, March, s. 179-185, il., bibiliogr.
p-ISSN: 0301-9322
Polskie słowa kluczowe: zawiesina sedymentacyjna ; gęstość ; pływalność ; prędkość ; lepkość
Angielskie słowa kluczowe: buoyancy ; density ; suspension ; sedimentation ; velocity ; viscosity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.715
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2012
Autorzy: Jolanta Gawałek, Piotr Wesołowski
Tytuł: Examination of rheological properties of aqueous solutions of sodium caseinate
Tytuł równoległy: Badanie właściwości reologicznych wodnych roztworów kazeinianu sodu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 80, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_80.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty kazeinianu sodu ; reologia ; gęstość ; lepkość
Angielskie słowa kluczowe: sodium caseinate concentrates ; rheology ; density ; viscosity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2008
Autorzy: Radosław Mirski, Dorota Dziurka, Janina Łęcka
Tytuł: Properties of phenol-formaldehyde resin modified with organic acid esters
Źródło: J. Appl. Polym. Sci. - 2008, vol. 107, iss. 5, s. 3358-3366, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8995
Polskie słowa kluczowe: żywica PF ; modyfikacja ; estry ; lepkość ; spektroskopia w podczerwieni
Angielskie słowa kluczowe: PF resin ; modification ; esters ; viscosity ; infrared spectroscopy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.187
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Rheological properties of food systems
W: Chemical and functional properties of food components / Ed. by Zdzisław E. Sikorski..
Inf. o wydaniu: 3rd ed.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2006
Szczegóły: s. 209-243, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8493-9675-5
Liczba arkuszy: 2,9
Polskie słowa kluczowe: żywność ; struktura ; reologia ; właściwości lepkosprężyste ; lepkość ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; krzywa płynięcia
Angielskie słowa kluczowe: food ; structure ; rheology ; viscoelastic properties ; viscosity ; mechanical spectrum ; retardation test ; flow curve
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/7
Rok: 2004
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Starch as a functional addition in meat batters
W: Starch : from starch containig sources to isolation of starches and their applications / Ed. Vladimir P. Yuryev, Piotr Tomasik and Heiz Ruck.
Adres wydawniczy: New York : Nova Science Publishers, 2004
Szczegóły: s. 115-123, il., bibliogr.
ISBN: 1-59454-014-4
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; skrobia ; sprężystość ; lepkość ; metody badań ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: starch ; NMR ; elasticity modulus ; viscosity
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP