logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LAKTOZA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Artur Szwengiel
Tytuł: Kinetics of lactose hydrolysis and galactooligosaccharides formation in beverages based on goat's milk and its permeate
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2019, vol. 28, no. 5, s. 1529-1534, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: galaktooligosacharydy ; mleko kozie ; GOS ; laktoza
Angielskie słowa kluczowe: galactooligosaccharides ; GOS ; goat milk ; lactose ; permeate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.888
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Lactobionic acid production and application
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 321-330, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: kwas laktobionowy ; laktoza ; dodatki do żywności ; utlenianie latozy do kwasu laktobionowego ; chemiczna,elektrochemiczne,katalityczne i enzymatyczne utlenianie laktozy do LBA
Angielskie słowa kluczowe: lactobionic acid ; lactose ; food additives ; oxidation of lactose to lactobionic acid ; chemical,electrochemical,catalytic and enzymatic oxidation of lactose
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Nutritional and health-promoting role of whey and application of whey in food technology
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 158-179, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 2,25
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; laktoza ; dodatki do żywności ; białka serwatkowe ; laktoferyna
Angielskie słowa kluczowe: whey ; lactose ; food additives ; whey proteins ; whey protein concentrates (WPC) ; whey protein isolates (WPI) ; lactoferrin
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Co z tą laktozą? [*]
Źródło: Agro Przem. - 2016, 1, s. 63-65, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: laktoza ; procesy membranowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2014
Autorzy: Kamila Goderska, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The utilization of Pseudomonas taetrolens to produce lactobionic acid
Źródło: Appl. Biochem. Biotechnol. - 2014, vol. 173, iss. 8, s. 2189-2197, il., bibliogr.
p-ISSN: 0273-2289 e-ISSN: 1559-0291
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas laktobionowy ; laktoza ; serwatka ; Pseudomonas taetrolens
Angielskie słowa kluczowe: lactobionic acid ; lactose ; whey ; Pseudomonas taetrolens
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.735
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2014
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Alergie i nietolerancje pokarmowe
W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia / Pod red. Jana Gawęckiego i Zbigniewa Krejpcio.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 97-100, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-741-7
Liczba arkuszy: 0,88
Polskie słowa kluczowe: niepożądane reakcje pokarmowe ; alergie pokarmowe ; laktoza
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP