logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KWASY ORGANICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Zuzanna Magdziak, Piotr Goliński, Mirosław Mleczek
Tytuł: Zmiany w profilu kwasów organicznych w ryzosferze i organach wiązu szypułkowego w reakcji na stres arsenowy
Tytuł równoległy: Changes in profile of organic acids in rhizosphere and organs of white elm under arsenic stress
W: Przyczyny i skutki degradacji środowiska glebowego : VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Rzeszów - Krasiczyn 11-13. 09. 2018 r., Książka komunikatów/Book of Abstracts / Red. Stanisław Właśniewski, Edmund Hajduk, Joanna Kostecka, Janina Kaniuczak.
Adres wydawniczy: [Rzeszów] : [Katedra Gleboznawstwa, Chemii Środowiska i Hydrologii, Uniwersytet Rzeszowski], 2018
Seria: s. 86, s. 189
Polskie słowa kluczowe: formy arsenu ; kwasy organiczne ; Ulmus leavis ; chelatacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Leja, Dorota Samul, Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Influence of carbon source on product formation in Clostridium bifermentans
Tytuł równoległy: Wpływ źródła węgla na produkcję metabolitów u Clostridium bifermentans
Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2015, 14 (3), s. 5-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: Clostridium bifermentans ; metabolizm ; kwasy organiczne ; sacharydy
Angielskie słowa kluczowe: Clostridium bifermentans ; metabolism ; organic acids ; saccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Piotr Kubiak
Tytuł: Effect of 1,3-propanediol, organic acids, and ethanol on growth and metabolism of Clostridium butyricum DSP1
Źródło: Appl. Microbiol. Biotechnol. - 2015, vol. 99, iss. 7, s. 3179-3189, il., bibliogr.
p-ISSN: 0175-7598 e-ISSN: 1432-0614
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: 1,3-propanodiol ; stres ; kwasy organiczne
Angielskie słowa kluczowe: Clostridium butyricum ; environmental stresses ; ethanol ; organic acids ; 1,3-propanediol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.376
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2009
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ kwasów organicznych i preparatów bakteryjno-enzymatycznych na stabilność kiszonek poddanych ekspozycji tlenowej - badania modelowe
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 404
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwasy organiczne ; preparaty bakteryjne ; preparaty enzymatyczne ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonka z lucerny ; kiszonka z traw z motylkowymi ; kiszonka z traw ; stabilność tlenowa ; analiza mikrobiologiczna ; analiza chemiczna
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rola metod biotechnologicznych w produkcji dodatków do żywności
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 9-26, bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; produkcja ; kwasy organiczne ; preparaty enzymatyczne ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; bakteriocyny ; substancje słodzące ; metody biotechnologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP