logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KWASY ŻÓŁCIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Artur Szwengiel, Danuta Górecka, Elżbieta Gujska, Joanna Kaczkowska, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion In vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 151-157, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 8 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pszenny ; trawienie in vitro ; kwasy żółciowe ; bakterie fekalne ; kwasy tłuszczowe krótkołańcuchowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat fibre ; in vitro digestion ; bile acids ; faecal bacteria ; short chain fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 2014
Autorzy: Agata Kurzawska, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Paulina Smoczyńska
Tytuł: Wiązanie kwasów żółciowych przez pieczywo bezglutenowe z udziałem mączki z kłącza pałki wodnej (Typha latifolia) w warunkach trawienia in vitro
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 3, s. 709-712, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mączka ; pałka wodna ; błonnik pokarmowy ; kwasy żółciowe
Angielskie słowa kluczowe: flour ; common cattail ; dietary fiber ; bile acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP