logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KWASOWOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Oznaczanie kwasowości wybranych surowców i produktów spożywczych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 37-46, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-852-0
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Oznaczanie kwasowości wybranych surowców i produktów spożywczych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 31-40, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-690-8
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 111, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_111.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; dodatki do żywności ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; kwasowość ; zmiany kwasowości
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; acidity ; buckwheat groats ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2008
Autorzy: G. Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Postharvest calcium chloride application and moisture barrier influence on peach fruit quality
Źródło: HortTechnology. - 2008, vol. 18, no. 1, s. 100-105, il., bibliogr.
p-ISSN: 1063-0198 e-ISSN: 1943-7714
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 35000
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; testy niedestrukcyjne ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; Prunus persica
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; nondestructive test ; soluble solid content ; titratable acidity ; Prunus persica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Wojciech Florkowski, Stan Prussia
Tytuł: Czynniki wpływające na zdolność przechowalniczą owoców brzoskwiń [*]
Źródło: Folia Hortic., Supl. - 2003, 2, s. 212-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761
Liczba znaków: 5250
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; brzoskwinie
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; TSS contents ; acidity ; peach
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP