logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KWAS MLEKOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Szopińska
Tytuł: Alleviation of Zinnia elegans Jacq. seed deterioration using hydrogen peroxide and organic acids
Tytuł równoległy: Ograniczenie negatywnych efektów starzenia nasion Zinnia elegans Jacq. poprzez traktowanie nadtlenkiem wodoru i kwasami organicznymi
Źródło: Ecol. Chem. Eng. S. - 2014, vol. 21, no. 2, s. 309-326, bibliogr.
p-ISSN: 1898-6196 e-ISSN: 2084-4549
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; kwas mlekowy ; nadtlenek wodoru ; starzenie nasion ; cynia
Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; lactic acid ; hydrogen peroxide ; seed deterioration ; zinnia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Szopińska
Tytuł: The effects of organic acids treatment on germination, vigour and health of zinnia (Zinnia elegans Jacq.) seeds
Tytuł równoległy: Wpływ traktowania nasion cynii (Zinnia elegans Jacq.) kwasami organicznymi na ich kiełkowanie, wigor i zdrowotność
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2013, 12 (5), s. 17-29, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 25 października 2013].
Polskie słowa kluczowe: kwas octowy ; kwas askorbinowy ; kwas cytrynowy ; kwas mlekowy ; cynia ; nasiona ; jakość ; grzyby przenoszone z nasionami
Angielskie słowa kluczowe: acetic acid ; ascorbic acid ; citric acid ; zinnia ; seed quality ; seedborne fungi
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Joanna Teichert, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Charakterystyka i właściwści kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 35, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kumys ; barwa ; tekstura ; ocena sensoryczna ; kwas mlekowy ; alkohol
Angielskie słowa kluczowe: koumiss ; colour ; texture ; sensory examination ; lactic acid ; alcohol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2012
Autorzy: Ewa Iwańska, Agnieszka Iwanowska, Ryszard Żywica, Joanna K. Banach, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech
Tytuł: Przebieg glikolizy w mięsie bydlęcym pochodzącym od tusz poddanych różnym zabiegom tenderyzacyjnym
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 59
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; glikoliza ; glikogen ; kwas mlekowy ; kruchość mięsa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Comparision of growth of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum species in media suplemented with selected saccharides including prebiotics
Tytuł równoległy: Porównanie wzrostu bakterii z gatunku Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum na podłożach z dodatkiem wybranych sacharydów w tym prebiotyków
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (3), s. 5-20, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; kwas mlekowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotic ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; lactic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 2002
Autorzy: Arkadiusz Medyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ soli kuchennej w tym mikrokapsułkowanej, azotynu i kwasu mlekowego na wybrane właściwości fizykochemiczne mięsa mrożonego
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2002, t. 39, s. 129-137, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: zmiany masy ; TBA ; azotyny ; azotany ; kwas mlekowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 1999
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Znaczenie i wykorzystanie kwasu mlekowego oraz jego soli w produkcji i przetwórstwie mięsa drobiowego. cz. I
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 4, s. 13-16, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; kwas mlekowy ; trwałość przechowalnicza ; odczyn mięsa ; kruchość mięsa ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1999
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Znaczenie i wykorzystanie kwasu mlekowego oraz jego soli w produkcji i przetwórstwie mięsa drobiowego. cz. II
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 5, s. 36-38
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; kwas mlekowy ; mleczan sodowy ; zastosowanie ; utrwalanie żywności ; przedłużanie trwałości ; właściwości technologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP