logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KURY
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2017
Autorzy: Helena Kontecka, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Chów drobiu w gospodarstwie agroturystycznym
W: Agroturystyka w teorii i praktyce / Pod red. nauk. Jarosława Uglisa, Anny Jęczmyk.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 199-221, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-7160-882-7
Liczba arkuszy: 1,451
Polskie słowa kluczowe: kury ; drób wodny ; strusie ; chów ekstensywny ; rasy rodzime
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; waterfowl ; ostrich ; extensive housing system ; native breeds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/11
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Ekologiczny chów kur jako czynnik kształtujący jakościowe cechy żółtka jaja
Tytuł równoległy: Ecological management system as a factor influencing egg yolk quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 161-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: ekologia ; chów zwierząt ; kury ; jaja kurze ; żółtko jaja ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: ecology ; aviculture ; hen ; eggs ; yolk ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Szablewski, Ewa Gornowicz, Kinga Stuper-Szablewska, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 42-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kury ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; składniki mineralne ; ekologia zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: hens ; breed ; eggs ; minerals ; ecology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/11
Rok: 2005
Autorzy: Helena Kontecka
Tytuł: Dobrostan kur i kaczek w gospodarstwie ekologicznym w świetle ich naturalnych zachowań
Źródło: Porad. Gospod. - 2005, 11, s. 28-29, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: kury ; kaczki ; utrzymanie zwierząt ; warunki utrzymania ; gospodarstwa ekologiczne ; dobrostan zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2004
Autorzy: Maciej Frątczak, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Zastosowanie trzech poziomów energii metabolicznej w mieszankach dla kur niosek Hy-Line znoszących jaja o brązowej i białej skorupie
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 4, s. 177-183, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; kury Hy-Line ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; pasze ; energia metaboliczna ; poziom energii ; wyniki produkcyjne ; nieśność ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; jaja ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2003
Autorzy: Anna Wolc, Małgorzata Twardowska, Bart Ducro, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Analiza krzywych nieśności przy użyciu trzech modeli matematycznych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2003, 68, 4, s. 63-69, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; kury nioski ; nieśność ; krzywa nośności ; modele matematyczne ; model Grossmana ; model Younga ; model Wooda ; regresja nieliniowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2003
Autorzy: Ewa Skotarczak, Krzysztof Moliński, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Odziedziczalność oraz trendy genetyczne i fenotypowe dla względnego dochodu netto w wybranych populacjach kur nieśnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2003, 68, 4, s. 31-38, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; kury nioski ; wartość hodowlana ; względny dochód netto ; odziedziczalność ; trend genetyczny ; trend fenotypowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2000
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski, Maciej Szydłowski, Anita Dobek, Krzysztof Moliński, Katarzyna Cywa-Benko
Tytuł: Detekcja efektów plejotropowych genów głównych w populacjach zachowawczych kur
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 169-176, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: hodowla zwierząt ; genetyka zwierząt ; drób ; kury ; kury zielononóżki kuropatwiane ; kury Leghorn ; stada zachowawcze ; wiek dojrzałości płciowej ; masa ciała ; niesność początkowa ; geny główne ; efekty plejotropowe ; analiza segregacyjna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 1999
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Wpływy genetyczne nieaddytywne u kur
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 12, s. 15-16, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; genetyka zwierząt ; cechy użytkowe ; heterozja ; dziedziczenie cech ; dominacja ; epistaza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 1998
Autorzy: Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Genetyczna przewaga kury nad kogutem - hipotezy i fakty
Źródło: Pol. Drobiar. - 1998, R. 7, nr 6, s. 14-16
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; koguty ; genetyka zwierząt ; wartość hodowlana ; imprinting gametyczny ; dziedziczenie pozajądrowe ; pośrednie genetyczne wpływy mateczne ; dziedziczenie cech
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1997
Autorzy: Jerzy Torgowski, Daniel Stanisławski
Tytuł: Czy istnieje różnica w zdolności trawienia składników pokarmowych przez bażanty, kury i indyki
Źródło: Pol. Drobiar. - 1997, R. 6, nr 10, s. 16-17, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: bażant ; kury ; indyki ; żywienie zwierząt ; składniki pokarmowe ; trawienie ; strawność ; fizjologia zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP