logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KURCZĘTA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Z. Zduńczyk, J. Jankowski, S. Kaczmarek, J. Juśkiewicz
Tytuł: Determinants and effects of postileal fermentation in broilers and turkeys. Part 1, Gut microbiota composition and its modulation by feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 37-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: indyki ; kurczęta ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: turkeys ; chickens ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Celina Marciszewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Popiół
Tytuł: Effect of lysozyme treatment on quality and bacterial contamination of chilled chicken legs
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 1, s. 79-84, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; przechowywanie chłodnicze ; lizozym ; flora bakteryjna ; okres trwałości ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: chicken legs ; cold storage ; lysozyme ; bacteriological flora ; shelf-life ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Emilia Kupińska
Tytuł: Dylematy ograniczania miopatii mięśni piersiowych typu DPM u kurcząt brojlerów
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 32-44, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; musculus pectoralis minor ; miopatia ; indukowanie ; zapobieganie
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; musculus pectoralis minor ; myopathy ; induction ; prevention
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Mirosław Lisowski, Przemysław Czekalski, Maria Wiąz, Piotr Gulewicz, Krzysztof Gulewicz, Marek Bednarczyk
Tytuł: Wpływ iniekcji roztworu o różnej zawartości oligosacharydów do komory powietrznej jaja na wylęgowość i parametry odchowu kurcząt rzeźnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 513-514
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; jaja wylęgowe ; oligosacharydy ; roztwór oligosacharydów ; iniekcja in ovo ; wylęgowość ; kurczęta ; wyniki odchowu ; przyrost masy ciała ; zużycie paszy ; wydajność rzeźna
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1997
Autorzy: Dariusz Boberski, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Ocena wartości pokarmowej produktów ubocznych ubojni drobiu w żywieniu kurcząt
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 197-203, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; ubojnie ; produkty uboczne ; tłuszcz drobiowy ; mączka mięsno-kostna ; wartość pokarmowa ; kurczęta ; żywienie zwierząt ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP