logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KULTURY STARTEROWE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Alicja Kawka, Anna Patelska, Damian Jakubowski
Tytuł: Całoziarnowa mąka jęczmienna w produkcji pieczywa prozdrowotnego
W: Bezpieczna żywność i racjonalne żywienie podstawą zdrowia człowieka : XXIV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne, Wrocław 17-18 wrzesień 2015, Program i streszczenia.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskch, 2015
Szczegóły: s. 97
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa mąka jęczmienna ; metody wytwarzania ciasta ; zakwasy ; kultury starterowe ; pieczywo pszenno-jęczmienne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka
Tytuł: Porównanie składu chemicznego pieczywa wytwarzanego na kwasach fermentowanych kulturą starterową
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 288-293, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: całoziarnowa mąka jęczmienna ; otręby owsiane ; kultury starterowe ; pieczywo ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour ; oat bran ; starters ; bread ; chemical components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2008
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka, Agnieszka Budna, Patrycja Duda
Tytuł: Jakość pieczywa pszenno-owsianego otrzymanego na zakwasach owsianych fermentowanych kulturami starterowymi
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 604-609, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; kultury starterowe ; pieczywo ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; starter culture ; bread ; dietary fibre
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz
Tytuł: Kultury startowe : Rola wybranych mikroorganizmów w technologii przetwarzania mięsa
Źródło: Mięso. - 2006, 1, s. 20-21
p-ISSN: 1640-2715
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; technologia mięsa ; mikroorganizmy ; bakterie kwasu mlekowego ; mikrokokki ; drożdże ; grzyby pleśniowe ; zastosowanie ; kultury starterowe ; przetwory mięsne ; mięso ; kiełbasy surowe ; utrwalanie żywności ; kultury ochronne
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP