logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KRYSTALIZACJA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wpływ wybranych czynników na dokładność oznaczenia parametrów termodynamicznych tłuszczu kakaowego przy użyciu różnicowej kalorymetrii skaningowej DSC
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 161
ISBN: 978-83-7583-568-7
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; topnienie ; krystalizacja ; dokładność analityczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz
Tytuł: Reologiczne właściwości i przemiany fazowe tłuszczów zwierzęcych
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 32
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz zwierzęcy ; reologia ; przejście fazowe ; krystalizacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Wpływ wybranych czynników na dokładność oznaczenia parametrów termodynamicznych tłuszczu kakaowego przy użyciu różnicowej kalorymetrii skaningowej DSC
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2014, z. 576, s. 173-183, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; topnienie ; krystalizacja ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; dokładność
Angielskie słowa kluczowe: cacao fat ; melting ; crystallization ; DSC ; accuracy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2003
Autorzy: Danuta M. Napierała, Piotr Biskupski, Grazyna B. Plenzler
Tytuł: Observations on the crystallization of glucose from aqueous solution
Tytuł równoległy: Badania kinetyki ewakuacji wody w procesie krystalizacji glukozy
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 357-666, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: glukoza ; krystalizacja ; kinetyka parowania ; mikroskopia optyczna
Angielskie słowa kluczowe: glucose ; crystallization ; evaporation kinetic ; polarization light microscopy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP