logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KOPER OGRODOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2009
Autorzy: Barbara Frąszczak
Tytuł: Comparison of eight dill cultivars grown in containers in different light
Tytuł równoległy: Porównanie ośmiu odmian kopru ogrodowego uprawianego w pojemnikach w różnych warunkach świetlnych
Źródło: Herba Pol. - 2009, vol. 55, no. 3, s. 76-83, il., bibliogr.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: koper ogrodowy ; odmiany roślin ; światło ; rozwój roślin
Angielskie słowa kluczowe: dill ; cultivars ; light ; development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak, Mikołaj Knaflewski, Mirosława Ziombra
Tytuł: The content of nitrate in herbage of some spice plants depending on light conditions and temperature
Tytuł równoległy: Zawartość azotanów w zielu kilku gatunków roślin przyprawowych w zależności od warunków świetlnych i temperatury
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 9-14, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; koper ogrodowy ; pietruszka naciowa ; rokietta siewna ; cebula ; trybula ogrodowa ; zawartość azotanów ; warunki świetlne ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: artificial light ; daily light integral ; temperature ; nitrates ; spice plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak, Mirosława Ziombra, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: The content of vitamin C and essential oils in herbage of some spice plants depending on light conditions and temperature
Tytuł równoległy: Zawartość substancji czynnych w zielu kilku gatunków roślin przyprawowych w zależności od warunków świetlnych i temperatury
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 15-21, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; koper ogrodowy ; pietruszka naciowa ; rokietta siewna ; cebula ; trybula ogrodowa ; zawartość witamin ; witamina C ; olejki eteryczne ; warunki świetlne ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: artificial light ; radiation ; temperature ; vitamin C ; essential oils ; spice plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP