logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSUMPCJA ZRÓWNOWAŻONA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Zsolt Poloreczki
Tytuł: Consumers' perception of risk to the development of sustainable consumption
Tytuł równoległy: Zagrożenia dla rozwoju zrównoważonej konsumpcji postrzegane przez konsumentów
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 4 (375), t. 1, s. 101-109, il., bibliogr., abstr., streszcz., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja zrównoważona ; równoważenie konsumpcji ; zagrożenia ; zachowania konsumenckie ; rozwój
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; balancing consumption ; risk ; consumption patterns ; development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Stanisławska, Agnieszka Kozera, Romana Głowicka-Wołoszyn
Tytuł: Zmiany w poziomie i strukturze wydatków polskich gospodarstw domowych o różnej sytuacji dochodowej w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 3 (374), s. 358-370, il., bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: poziom konsumpcji ; struktura konsumpcji ; sytuacja dochodowa gospodarstw domowych ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: level of consumption ; pattern of consumption ; household income situation ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013 a zjawisko zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 427-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; spożycie ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; vegetables ; fruit and vegetable preserves ; consumption ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2007
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Ocena rynku żywności ekologicznej w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Oecon. - 2007, 48(256), s. 187-194, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1643-7683
Polskie słowa kluczowe: rynek ; konsumpcja zrównoważona ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; market ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP