logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSUMPCJA
Liczba odnalezionych rekordów: 18



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/18
Rok: 2019
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zmiany w produkcji i konsumpcji warzyw oraz ich powiązania w ujęciu regionalnym
Źródło: Intercathedra. - 2019, no. 2 (39), s. 141-151, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1640-3622 e-ISSN: 2545-2045
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 listopada 2019].
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; powierzchnia ; zbiory ; konsumpcja ; zmiany ; województwa
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; area ; harvest ; consumption ; changes ; provinces
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/18
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Produkcja, konsumpcja i eksport jabłek w Polsce w latach 2005-2016
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2018, t. 18 (33), z. 4, s. 209-221, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; powierzchnia uprawy ; zbiory ; konsumpcja ; eksport
Angielskie słowa kluczowe: apples ; area ; crops ; consumption ; export
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/18
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Zrównoważona konsumpcja i uwarunkowania jej rozwoju
Źródło: Hand. Wewn. - 2016, nr 6 (365), s. 136-145, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rozwój ; zmiany ; zrównoważenie ; konsumpcja ; struktura konsumpcji
Angielskie słowa kluczowe: development ; changes ; sustainbility ; consumption ; consumption patterns
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/18
Rok: 2016
Autorzy: Michał Sznajder, Joanna Staniszewska
Tytuł: Angus Deaton - the Nobel Prize laureate in economic sciences in 2015
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 86-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; dobrobyt ; zachowania konsumentów ; laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii ; Nagroda Nobla w dziedzinie ekonomii 2015 ; Angus Deaton
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; welfare ; poverty ; consumer behaviour ; winner of the Nobel Prize in Economic Sciences ; Nobel Prize in economics 2015 ; Angus Deaton
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/18
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Quality of life vs consumers' behaviours and food habits
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 23-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: jakość życia ; konsumpcja ; relacje ; zachowania ; zwyczaje żywieniowe ; konsument
Angielskie słowa kluczowe: quality of life ; consumption ; relation ; behaviours ; food habits ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/18
Rok: 2016
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: The changes on the organic food market
Tytuł równoległy: Zmiany na rynku żywności ekologicznej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 4 (42), s. 597-605, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: zmiany ; produkcja ; dystrybucja ; ceny ; konsumpcja ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: changes ; production ; distribution ; processes ; consumption ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/18
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja owoców w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 4, s. 117-123, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; przetwory owocowe ; konsumpcja ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; fruit preserves ; consumption ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/18
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja warzyw w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2015, t. 17, z. 3, s. 144-150, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; warzywa ; przetwory warzywne ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; vegetables ; vegetable preserves ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/18
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zmiany w konsumpcji owoców i ich przetworów w Polsce w latach 1998-2012
Źródło: Rocz. Nauk. Ekon. Rol. Rozw. Obsz. Wiej. - 2014, t. 101, z. 3, s. 98-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 0080-3715 e-ISSN: 2353-4362
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; owoce ; przetwory owocowe ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; fruits ; processed fruits ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/18
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Twaróg i ser smażony - wczoraj i dziś
Źródło: Zesz. Wiej. - 2014, z. 20, s. 167-175
p-ISSN: 1506-6541
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; produkcja ; konsumpcja ; dziedzictwo kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/18
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Kołodziejczak
Tytuł: Struktura wydatków i poziom konsumpcji wybranych produktów spożywczych w gospodarstwach domowych w Polsce i w Niemczech
Źródło: Zag. Ekon. Rol. - 2013, 3, s. 112-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 0044-1600
Polskie słowa kluczowe: wydatki ; konsumpcja ; gospodarstwa domowe ; budżet domowy ; Polska ; Niemcy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
12/18
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Podstawy teorii zachowań konsumenta
W: Podstawy mikro- i makroekonomii : Problemy - testy - zadania / Red. nauk. Władysława Łuczka-Bakuła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 60-75, il.
ISBN: 978-83-7160-648-9
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; użyteczność ; dochody ; konsumenci ; zbiór zadań
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/18
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Sznajder
Tytuł: Wybrane zachowania i zwyczaje konsumentów na rynku pieczywa w Polsce
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 134 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-613-7
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; konsumpcja ; konsumenci ; zachowania konsumenckie ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/18
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Sławomir Kalinowski
Tytuł: The economic significance of the brewing sector in the European Union
Tytuł równoległy: Znaczenie gospodarcze sektora browarniczego w Unii Europejskiej
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2011, 10 (4), s. 117-130, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 października 2012].
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; znaczenie gospodarcze ; produkcja piwa ; piwo ; konsumpcja ; wartość dodana ; podatki ; zatrudnienie
Angielskie słowa kluczowe: brewing sector ; production ; consumption ; value added ; taxes ; employment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/18
Rok: 2008
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Polski rynek trzody na tle uwarunkowań rynku unijnego
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2008, R. 46, nr 1, s. 14-17, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; pogłowie zwierząt ; produkcja zwierzęca ; żywiec wieprzowy ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; konsumpcja ; rynek mięsny ; eksport ; import ; ceny ; Polska ; Unia Europejska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/18
Rok: 2007
Autorzy: Walenty Poczta, Ewa Michota-Katulska
Tytuł: Zmiany poziomu konsumpcji w gospodarstwach domowych rolników w warunkach gospodarki rynkowej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 127 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-470-6
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; gospodarstwa domowe ; rolnicy ; konsumpcja ; żywność ; wyposażenie gospodarstw domowych ; budżet domowy ; zróżnicowanie regionalne ; Polska
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/18
Rok: 2001
Autorzy: Dariusz Pieńkowski, Eugeniusz Kośmicki
Tytuł: Trwała konsumpcja jako wyzwanie dla XXI wieku
W: Człowiek - zwierzę - cywilizacja. Aspekt humanistyczny / pod red. Honoraty Korpikiewicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo - Drukarnia PRODRUK, 2001
Szczegóły: s. 231-252, bibliogr.
ISBN: 83-88518-21-6
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; społeczeństwo ; środowisko ; strategie ; ruch społeczny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/18
Rok: 1999
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rynek a procesy dostosowawcze w sferze produkcji i konsumpcji żywności po 1990 roku
W: Przemiany strukturalne w gospodarce żywnościowej w procesie transformacji : Materiały konferencji naukowej odbytej w dniach 11-13 maja 1999 r. / Red. Stefan Zabrowarny.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Wydziału Ekonomii i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Akademii Rolniczej, 1999
Szczegóły: s. 69-78, il., abstr.
ISBN: 83-87278-60-2
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; dostosowanie ; produkcja ; konsumpcja ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: agriculture ; adaptation ; production ; consumption ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP