logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSUMENCI
Liczba odnalezionych rekordów: 38



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/38
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Demand factors of development of the organic food market - a review of Polish research
Tytuł równoległy: Uwarunkowania popytowe rozwoju rynku żywności ekologicznej - przegląd polskich badań
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 260-276, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: popyt ; konsumenci ; rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; badania
Angielskie słowa kluczowe: demand ; consumers ; market ; organic food ; research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/38
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Disadvantageous behavior for achieving sustainable food consumption accoridng to consumer opinions
Tytuł równoległy: Zachowania niekorzystne dla równoważenia konsumpcji żywności w opiniach konsumentów
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 102-111, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: równoważenie konsumpcji ; konsumenci ; zachowania konsumentów ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: sustainability consumption ; consumers ; consumer behavior ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/38
Rok: 2018
Autorzy: Norbert Szalaty
Tytuł: Czynniki determinujące wybór produktów ekologicznych
W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
Szczegóły: s. 40
Polskie słowa kluczowe: rynek produktów ekologicznych ; producenci ; konsumenci
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/38
Rok: 2018
Autorzy: Weronika Wyduba
Tytuł: Czynniki determinujące wybór produktów ekologicznych
W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
Szczegóły: s. 46
Polskie słowa kluczowe: rynek produktów ekologicznych ; producenci ; konsumenci
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/38
Rok: 2018
Autorzy: Paweł Boczar, Lucyna Błażejczyk-Majka
Tytuł: Konsumenci oleju rzepakowego a konsumenci oleju słonecznikowego w Polsce
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 2 (373), s. 90-103, il., bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; konsumenci ; skalowanie wielowymiarowe
Angielskie słowa kluczowe: vegetable oils ; consumers ; multidimensional scaling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/38
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Baer-Nawrocka, Norbert Szalaty
Tytuł: Produkty ekologiczne w opinii producentów i konsumentów - studium przypadku
Źródło: Zag. Ekon. Rol. - 2017, 4 (353), s. 138-153, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0044-1600 e-ISSN: 2392-3458
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: rynek produktów ekologicznych ; konsumenci ; producenci ; badania ankietowe
Angielskie słowa kluczowe: organic products ; consumers ; producers ; surveys
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/38
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Rynek innowacyjnych produktów mlecznych a zachowania młodych mieszkańców gmin wiejskich
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2016, vol. 17, no. 2, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016]
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; produkty mleczne ; mieszkańcy gmin wiejskch ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; dairy products ; residents of rural gminas ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/38
Rok: 2016
Autorzy: Lucyna Błażejczyk-Majka, Paweł Boczar
Tytuł: Zastosowanie metod wielowymiarowych w charakterystyce preferencji konsumentów
Źródło: Metody Ilościowe Bad. Ekon. - 2016, vol. 17, no. 3, s. 18-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 2082-792X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: skalowanie wielowymiarowe ; analiza PROFIT ; konsumenci ; olej rzepakowy ; analiza skupień ; biplot
Angielskie słowa kluczowe: multidimensional scaling ; PROperty FITing method ; cluster analysis ; consumer ; rapeseed oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/38
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kryteria wyboru jako podstawa innowacyjnośći na rynku produktów regionalnych i tradycyjnych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 6, s. 35-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; kryteria wyboru ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; konsumenci ; producenci
Angielskie słowa kluczowe: innovations ; buing factors ; regional products ; traditional products ; consumers ; producers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/38
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Łukasz Kaczyński
Tytuł: Innowacyjne, ale niekoniecznie nowe [*]
Źródło: Agro Przem. - 2015, 4, s. 58-61, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; konsumenci
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/38
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Recognition of Polish protected designation of origin and protected geographical indication cheeses
Tytuł równoległy: Znajomość polskich serów z chronioną nazwą pochodzenia i chronionym oznaczeniem geograficznym
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2015, vol. 16, no. 2, s. 46-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2015]
Polskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; sery ; konsumenci ; ankieta
Angielskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; cheeses ; consumers ; survey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/38
Rok: 2015
Autorzy: E. Pospiech
Tytuł: Neue Trends in der Fleischproduktion und Verarbeitung - Die Erwartungen der Verbraucher und Reaktionen der Industrie
W: Kurzfassungen der Fachvorträge : 50. Kulmbacher Woche, 5.-6. Mai 2015.
Adres wydawniczy: Kulmbach : [Max Rubner-Institut Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel], 2015
Szczegóły: s. 16-17
Polskie słowa kluczowe: produkcja mięsa ; przetwórstwo mięsa ; nowe trendy ; konsumenci ; oczekiwania konsumentów
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: GER
Praca afiliowana przez UP
13/38
Rok: 2015
Autorzy: Edyta Popis, Katarzyna Ratusz, Agnieszka Bystros, Marianna Raczyk, Krzysztof Krygier
Tytuł: Żywność funkcjonalna w opinii warszawskich konsumentów
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 96-97
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność funkcjonalna ; żywność wzbogacona ; opinia konsumentów
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/38
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Łagowska
Tytuł: Jak być świadomym konsumentem? Czyli o czytaniu etykiet produktów żywieniowych
Źródło: Yoga Ayurveda. - 2015, 1, s. 74-75, il.
p-ISSN: 2300-0775
Polskie słowa kluczowe: produkty żywnościowe ; etykiety ; konsumenci
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/38
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy
Tytuł: Development of coffee market and changes in coffee consumption among Poles
Tytuł równoległy: Rozwój rynku kawy i zmiany w jej konsumpcji wśród Polaków
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2014, 4 (34), s. 41-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kawa ; konsumenci ; środki zabielające ; ankieta ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: coffee ; consumers ; coffee whiteners ; survey ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG, POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/38
Rok: 2014
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Etnocentryzm konsumencki a wybrane przejawy postawy etnocentrycznej w stosunku do produktów żywnościowych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 185-199, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; rynek żywnościowy ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; food market ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/38
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kraj pochodzenia produktu wśród czynników decydujących o wyborze produktów żywnościowych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 200-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; kraj pochodzenia ; wybór ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; country of origin ; choice ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/38
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych cech społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania konsumentów wobec oferty produktów spożywczych pochodzących z regionu Wielkopolski
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 267-281, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; preferencje ; cechy społeczno-demograficzne i ekonomiczne ; regiony
Angielskie słowa kluczowe: consumers ; preferences ; socio-demographic and economic characteristics ; region
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/38
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Czas jako czynnik zmian polskiego piekarstwa
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 311-319, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery products ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
20/38
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Organizacja produkcji piekarskiej a czas zaopatrzenia konsumentów w pieczywo
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 302-310, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery produkts ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
21/38
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska
Tytuł: Produkty tradycyjne i regionalne z perspektywy szczecińskich studentów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 1 (27), s. 45-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność tradycyjna ; żywność regionalna
Angielskie słowa kluczowe: consumers ; regional foods ; traditional foods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/38
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Ewelina Mroczek, Magda Kucharska
Tytuł: Ślad węglowy w zrównoważonym łańcuchu żywnościowym i jego znaczenie dla konsumenta żywności
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 51-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: znakowanie żywności ; ślad węglowy ; edukacja ekologiczna ; konsumenci ; edukacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: food labelling ; carbon footprint ; education ; environmental education ; nutritional education ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/38
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Wykorzystanie nie standardowych promocji na rynku żywnościowym
W: Nauka o żywieniu człowieka : Osiągnięcia i wyzwania / Oprac. red. Dominika Guzek i Dominika Głąbska.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2013
Szczegóły: s. 234-243, bibliogr.
ISBN: 978-83-7583-546-5
Liczba arkuszy: 0,90
Polskie słowa kluczowe: niestandardowe formy promocji ; konsumenci ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: non standard promotion ; consumers ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
24/38
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: Podstawy teorii zachowań konsumenta
W: Podstawy mikro- i makroekonomii : Problemy - testy - zadania / Red. nauk. Władysława Łuczka-Bakuła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 60-75, il.
ISBN: 978-83-7160-648-9
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; użyteczność ; dochody ; konsumenci ; zbiór zadań
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/38
Rok: 2012
Autorzy: Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Heurystyki oceniające w wyborach konsumentów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 178 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-645-8
Polskie słowa kluczowe: teoria wyboru ; teoria decyzji ; ekonomia behawioralna ; konsumenci ; podejmowanie decyzji ; heurystyki oceniające
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/38
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Sznajder
Tytuł: Wybrane zachowania i zwyczaje konsumentów na rynku pieczywa w Polsce
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 134 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-613-7
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; konsumpcja ; konsumenci ; zachowania konsumenckie ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/38
Rok: 2011
Autorzy: Michał Gazdecki, Michał Sznajder
Tytuł: Przemiany w handlu detalicznym i konsumencka ocena punktów sprzedaży w Polsce
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 121 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-651-9
Polskie słowa kluczowe: Polska ; handel detaliczny ; punkty sprzedaży ; ocena ; konsumenci ; satysfakcja konsumenta ; opinia konsumentów
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/38
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Ile mięsa "w koszyku"?
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2011, R. 49, nr 11, s. 15-16, 18, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywność ; mięso wieprzowe ; spożycie żywności ; konsumenci
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/38
Rok: 2008
Autorzy: Aneta Wysokińska-Senkus
Tytuł: Prawa i instrumenty ochrony konsumenta w Polsce i Unii Europejskiej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2008, t. 10, z. 1, s. 477-482, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; prawa konsumenta ; ochrona konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; consumer legislation ; consumer protection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/38
Rok: 2007
Autorzy: Piotr Senkus
Tytuł: "Nowy ogólny styl życia" wielowymiarowa analiza segmentacyjna konsumentów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 3, s. 264-269, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; segmentacja rynku ; analiza wielowymiarowa
Angielskie słowa kluczowe: consumer market segmentation ; multidimensional analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
31/38
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Produkty rolnictwa ekologicznego i ich konsumenci
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2007, 4 (13), s. 36-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; konsumenci ; zachowania konsumenckie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/38
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Danuta Górecka, Joanna Kobus, Józef Korczak, Wiesława Kaczmarek
Tytuł: Ocena preferencji konsumenckich względem spożywanego pieczywa
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 715-720, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; rodzaje pieczywa ; preferencje ; czynniki wyboru
Angielskie słowa kluczowe: consimer ; kind of bread ; preference ; choice factors
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
33/38
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Beata Moskalik
Tytuł: Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
Źródło: Hand. Wewn. - 2006, nr 1 (300), s. 53-55
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: konferencja ; Poznań konferencja ; żywność ; konsumenci ; spożycie żywności ; styl życia ; nawyki żywieniowe ; zmiany ; poziom spożycia ; zdrowie człowieka ; handel ; przetwórstwo żywności ; rolnictwo ; sprawozdania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/38
Rok: 2005
Autorzy: Szymon Tarant, Joanna Całujek
Tytuł: Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
Źródło: Przem. Ferment. Owoc. Warz. - 2005, t. 49, nr 1, s. 21-22, bibliogr.
p-ISSN: 0137-2645
Polskie słowa kluczowe: Polska ; rynek napojów ; napoje bezalkoholowe ; spożycie żywności ; konsumenci ; segmentacja rynku ; dynamika wzrostu ; wykształcenie ; dochody ludności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/38
Rok: 2005
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Percepcja żywności ekologicznej przez konsumentów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 164-170, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność ekologiczna ; rynek żywności ekologicznej
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; organic food ; organic food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
36/38
Rok: 2005
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus
Tytuł: Badanie postaw konsumentów wobec przeciwutleniaczy
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 308-317, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przeciwutleniacze ; konsumenci ; opinia społeczna ; badania ankietowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; food ; consumers ; polling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
37/38
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Adamczyk
Tytuł: Konsument na rynku żywności wygodnej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 9-13, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: żywność wygodna ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: convienient food ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
38/38
Rok: 2004
Autorzy: Anna Wielicka
Tytuł: Wybrane makroekonomiczne uwarunkowania rozwoju usług gastronomicznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 335-341, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: usługi gastronomiczne ; przedsiebiorstwa ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: food service industry ; company ; consumer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP