logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSORCJUM MIKROBIOLOGICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Justyna Staninska-Pięta
Tytuł: Wpływ czynników fizykochemicznych na biodegradację węglowodorów i aktywność metaboliczną konsorcjów środowiskowych
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 56
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: bioremediacja ; aktywność metaboliczna ; konsorcjum mikrobiologiczne ; węglowodory
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Szczepaniak, Justyna Staninska, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Paweł Cyplik
Tytuł: Biodegradation potential of microbial consortium isolated from eastern Carpatians soil
Tytuł równoległy: Potencjał biodegradacyjny konsorcjum mikrobiologicznego izolowanego z gleb wschodnich Karpa
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2015, vol. 60, 1, s. 106-111, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne ; konsorcjum mikrobiologiczne ; biodegradacja ; toksyczność
Angielskie słowa kluczowe: polycyclic aromatic hydrocarbons ; microbial consortium ; biodegradation ; toxicity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2015
Autorzy: Marta Cieślik, Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Porównanie wybranych metod identyfikacji mikroorganizmów w analizie mikrobiologicznej mięsa
W: VII Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2015 Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : Lublin, 21-22 marca 2015 roku, Abstrakty / Red. Monika Olszówka, Kinga Kropiwiec, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Sorus, 2015
Szczegóły: s. 119
ISBN: 978-83-63768-62-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; konsorcjum mikrobiologiczne ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; microbial consortium ; meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP