logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSERWY MIĘSNE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Bozena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Auswirkungen auf die Hitzeresistenz und Regenerationsfähigkeit von hitzegescha~adigtem E. faecium PCM 1859 : Untersuchungen an pasteurisierten Fleischkonserven mit abgesenktem pH-Wert
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2017, 8, s. 98-102, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Polskie słowa kluczowe: konserwy mięsne ; termoodporność ; Enterococcus faecium ; pasteryzacja
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.139
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2011
Autorzy: H. Gajewska-Szczerbal, A. Perek
Tytuł: Dynamics of changes in the thermal resistance of the pigs' intramuscular collagen and in the fragility of m. semimembranosus during the production of canned models
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 51-52
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; obróbka termiczna ; konserwy mięsne ; mięso wieprzowe ; kruchość mięsa ; kolagen śródmięśniowy
Angielskie słowa kluczowe: intramuscular collagen ; resistance ; canned pork products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Bożena Danyluk
Tytuł: Sterowanie procesem pasteryzacji konserw mięsnych na podstawie nowego modelu wyznaczania stopni letalności
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 92 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 385
Polskie słowa kluczowe: żywność ; konserwy mięsne ; technologia produkcji ; pasteryzacja ; bezpieczeństwo żywności ; bakterie ; Enterococcus faecium ; przeżywalność
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski
Tytuł: Wybrane zagadnienia z technologii mięsa : Konserwy mięsne
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 58 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-438-6
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; konserwy mięsne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP