logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSERWOWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Domowe przetwarzanie owoców i warzyw
Źródło: Agrotechnika. - 2006, nr 8, s. 47-48, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; konserwowanie ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: W jaki sposób sól i cukier konserwują żywność?
Źródło: Świat Nauki. - 2006, nr 10 (182), s. 96
p-ISSN: 0867-6380
Polskie słowa kluczowe: konserwowanie ; przyprawy ; sól ; cukier ; mikroflora
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2005
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ konserwantów z udziałem kwasu mrówkowego na rozwój drożdży i grzybów pleśniowych w kiszonkach
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 3, s. 349-352, bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; konserwowanie ; kiszonki ; konserwanty ; kwas mrówkowy ; drożdże ; grzyby pleśniowe ; wzrost grzybów ; działanie inhibicyjne
Angielskie słowa kluczowe: silage ; mould fungi ; yeast ; preservation ; formic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1992
Autorzy: Włodzimierz Fiszer
Tytuł: Promieniowanie jonizujące szansą trwałej i zdrowej żywności : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 31.03.1992 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1992. - 32 s. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 5
Polskie słowa kluczowe: żywność ; konserwowanie ; promieniowanie jonizujące ; żywność napromieniona ; trwałość ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP