logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONSERWANTY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Wojciech Białas, Adrian Czerniak, Anna Dobrowolska, Joanna Wojciechowska, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Controlling microbial growth in innovative dietary supplement based on the biomass of yeast Yarrowia lipolytica
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2016, vol. 5, no. 5, s. 389-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; kawitacja ; pasze płynne ; stabilność mikrobiologiczna ; konserwanty
Angielskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; cavitation ; liquid feed ; microbial stability ; preservatives
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tajemnicze dodatki do żywności
Źródło: Agrotechnika. - 2008, nr 2, s. 44-45, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; regulatory kwasowości ; emulgatory ; środki zagęszczające ; środki słodzące ; środki spulchniające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2005
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ konserwantów z udziałem kwasu mrówkowego na rozwój drożdży i grzybów pleśniowych w kiszonkach
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 3, s. 349-352, bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; konserwowanie ; kiszonki ; konserwanty ; kwas mrówkowy ; drożdże ; grzyby pleśniowe ; wzrost grzybów ; działanie inhibicyjne
Angielskie słowa kluczowe: silage ; mould fungi ; yeast ; preservation ; formic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Naturalne a syntetyczne aromaty, barwniki i konserwanty (stan i perspektywy)
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 39-58, il., bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; aromaty naturalne ; aromaty syntetyczne ; konserwanty ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; barwniki naturalne ; barwniki sztuczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rola metod biotechnologicznych w produkcji dodatków do żywności
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 9-26, bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; produkcja ; kwasy organiczne ; preparaty enzymatyczne ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; bakteriocyny ; substancje słodzące ; metody biotechnologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Aromaty, barwniki, konserwanty perspektywy stosowania
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 2-10
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; dodatki do żywności ; aromaty spożywcze ; prawo żywnościowe ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; barwniki spożywcze ; dawki dopuszczalne ; zastosowanie ; perspektywy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Marcin Przybylski, Marek Selwet, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wartość higieniczna kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
Źródło: Med. Weter. - 2002, vol. 58, nr 10, s. 792-795, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z kukurydzy ; wartość higieniczna ; produkcja pasz ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; konserwanty ; konserwanty chemiczne ; stabilność tlenowa
Angielskie słowa kluczowe: corn silage ; aerobic stability ; mycotoxins ; chemical preservative
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.264
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2000
Autorzy: A. Potkański, M. Przybylski, P. Goliński, M. Kostulak-Zielińska, J. Perkowski, M. Selwet
Tytuł: Wartość pokarmowa i jakość mikrobiologiczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
W: Mikotoksyny i dioksyny a środowisko : V Międzynarodowa konferencja naukowa, Bydgoszcz, 25-27 września 2000 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : [Instytut Biologii i Ochrony Środowiska Akademii Bydgoskiej im. Kazimierza Wielkiego], 2000
Szczegóły: s. 185-189, il., bibliogr.
ISBN: 83-912646-0-2
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; kiszenie ; konserwanty ; kiszonka z kukurydzy ; wartość pokarmowa ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP