logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KONCENTRATY BIAŁKOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ procesów mikro i ultrafiltracji na profil związków lotnych oraz cechy sensoryczne mleka krowiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 54-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; mikrofiltracja ; ultrafiltracja ; koncentraty białkowe ; ocena sensoryczna ; smak ; zapach ; związki lotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Katarzyna Czaczyk, Dominik Kmiecik
Tytuł: Koncentraty białkowe śruty rzepakowej jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 249-259, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018], badania finansowane przez KBN, projekt nr 0756/P06/2003/25.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty białkowe ; śruta rzepakowa ; żywienie człowieka ; hydroliza kwasowa ; skład chemiczny hydrolizatów ; smak hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein concentrates ; rapeseed meal ; human nutrition ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysates ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Przemysław Oziemkowski
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne koncentratów białek serwatkowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 27-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; koncentraty białkowe ; właściwości funkcjonalne ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: whey ; protein concentrates ; functional properties ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP