logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KLEIKOWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Maciejewska, Joanna Le Thanh-Blicharz
Tytuł: Badanie hydrolizy enzymatycznej komercyjnych skrobi zwykłych w postaci granularnej
W: Postępy nauk przyrodniczych / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Mikołajczak.
Adres wydawniczy: Poznań : Samorząd Studencki Wydziału Rolnictwa i Bioinżynierii UPP, 2017
Szczegóły: s. 234-254, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-947926-1-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: enzymy ; hydroliza ; kleikowanie ; reologia ; SEM ; skrobia
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Roman Zielonka, Jolanta Tomaszewska-Gras, Leszek Jarosławski
Tytuł: Próba oceny parametrów termodynamicznych różnych frakcji skrobi ziemniaczanej
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Ziemniak prozdrowotnym produktem roślinnym", IX Konferencja Naukowa, Pawłowice, 9-11 maja 2016 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 90
Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; kleikowanie ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2014
Autorzy: Leszek Jarosławski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Aldona Krupska, Lucyna Słomińska, Roman Zielonka
Tytuł: Wpływ wysokiego ciśnienia na przemiany termodynamiczne skrobi ziemniaczanej
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Ziemniak rośliną uprawną XXI wieku: Teraźniejszość i perspektywy", VIII Konferencja Naukowa, Brunów, 12-14 maja 2014 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 89
Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; kleikowanie ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP