logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KISZONKA Z KUKURYDZY
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Szymańska, Hanna Sulewska, Agnieszka Faligowska, Karolina Ratajczak
Tytuł: Evaluation of nutritive value and quality of maize (Zea mays L.) silage depending on cutting height and ensiling additive
Tytuł równoległy: Ocena wartości pokarmowej oraz jakości kiszonki z kukurydzy (Zea mays L.) w zależności od wysokości cięcia oraz dodatku kiszonkarskiego
Źródło: Fragm. Agron. - 2018, R. 35, nr 1, s. 94-105, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: stabilność tlenowa ; skład chemiczny ; wysokość cięcia ; dodatki kiszonkarskie ; kiszonka z kukurydzy
Angielskie słowa kluczowe: aerobic stability ; chemical composition ; cutting height ; ensiling additive ; maize silage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/14
Rok: 2016
Autorzy: Kamil Kozłowski, Jacek Dach, Wojciech Czekała, Andrzej Lewicki
Tytuł: Influence of maize silage storage conditions on biogas efficiency
Tytuł równoległy: Wpływ warunków przechowywania kiszonki z kukurydzy na jej wydajność biogazową
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 3, s. 240-243, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; przechowywanie ; fermentacja metanowa ; biogaz
Angielskie słowa kluczowe: maize silage ; storage ; methane fermentation ; biogas
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/14
Rok: 2015
Autorzy: Pablo César Rodriguez Carmona, Jacek Dach
Tytuł: Comparison of sewage sludge biogas fermentation with different temperatures and addition of maize silage
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności biogazowej osadów ściekowych, w tym z dodatkiem kiszonki z kukurydzy w różnych temperaturach
Źródło: Arch. Gospod. Odpad. Ochr. Śr. [Dokument elektroniczny]. - 2015, vol. 17, 3, s. 61-72, il., bibliogr.
http://awmep.org/?journal=ago&page=article&op=view&path[]=470
p-ISSN: 1733-4381
Polskie słowa kluczowe: biogaz ; osady ściekowe ; kiszonka z kukurydzy ; fermentacja mezofilowa ; fermentacja termofilowa
Angielskie słowa kluczowe: biogas ; sewage sludge ; maize silage ; fermentation ; mesophilic ; thermophilic
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/14
Rok: 2015
Autorzy: Kamil Witaszek, Agnieszka Anna Pilarska, Krzysztof Pilarski, Zbigniew Dworecki, Kamil Kozłowski
Tytuł: Wpływ odmian kiszonki z kukurydzy jako substratu do biogazowni na wydajność biometanową
W: Produkcja energii odnawialnej, w tym biogazu, w aspekcie ochrony środowiska : Monografia / Pod red. nauk. Wacława Romaniuka i Haliny Jankowskiej-Huflejt.
Adres wydawniczy: Falenty : Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 99-105, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-62416-92-9
Polskie słowa kluczowe: fermentacja metanowa ; produkcja biogazu ; kiszonka z kukurydzy ; kukurydza ; odmiany roślin
Angielskie słowa kluczowe: anaerobic digestion ; biogas production ; maize silage
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2015
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Filip Porzucek, Tomasz Cłapa, Leszek Majchrzak
Tytuł: Wpływ mieszanin wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej na skład chemiczny i liczebność mikroorganizmów w kiszonkach z kukurydzy
Źródło: Wiad. Zootech. - 2015, R. 53, nr 1, s. 10-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; bakterie fermentacji mlekowej
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/14
Rok: 2014
Autorzy: Pablo Cesar Rodriguez Carmona, Kamil Witaszek, Damian Janczak, Wojciech Czekała, Andrzej Lewicki, Jacek Dach, Krzysztof Pilarski, Robert Mazur
Tytuł: Methane fermentation of the poultry manure as an alternative and environmentally friendly technology of its management
Tytuł równoległy: Fermentacja metanowa pomiotu kurzego jako alternatywa i przyjazna środowisku technologia jego zagospodarowania
Źródło: Arch. Gospod. Odpad. Ochr. Śr. [Dokument elektroniczny]. - 2014, vol. 16, 1, s. 21-26, il., bibliogr.
http://awmep.org/index.php/ago/article/download/310/259
p-ISSN: 1733-4381
Polskie słowa kluczowe: pomiot kurzy ; kiszonka z kukurydzy ; biogaz ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; manure ; maize silage ; biogas ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/14
Rok: 2011
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: The effect of bacterial silage inoculant on the fermentation, cell wall contents and aerobic stability of maize silage
Tytuł równoległy: Wpływ inokulanta bakteryjnego na przebieg fermentacji, składniki ściany komórkowej i stabilność tlenową kiszonek z kukurydzy
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2011, 10 (3), s. 83-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; stabilność oksydacyjna ; fermentacja ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty bakteryjne ; mikotoksyny ; deoksyniwalenol
Angielskie słowa kluczowe: aerobic stability ; deoxynivalenol ; maize silages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2009
Autorzy: Ireneusz Kowalik, Tadeusz Michalski
Tytuł: Zawartość suchej masy w surowcu jako szacunkowy wskaźnik wartości pokarmowej kiszonki z kukurydzy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 2, art. 65, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_65.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Rolnictwo
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; kiszonka z kukurydzy ; sucha masa ; zawartość suchej masy ; wartość paszowa
Angielskie słowa kluczowe: maize ; silage ; dry matter ; feeding value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2009
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ kwasów organicznych i preparatów bakteryjno-enzymatycznych na stabilność kiszonek poddanych ekspozycji tlenowej - badania modelowe
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 404
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwasy organiczne ; preparaty bakteryjne ; preparaty enzymatyczne ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonka z lucerny ; kiszonka z traw z motylkowymi ; kiszonka z traw ; stabilność tlenowa ; analiza mikrobiologiczna ; analiza chemiczna
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2007
Autorzy: Tadeusz Michalski
Tytuł: Kukurydza na kiszonkę - podstawa żywienia bydła
Źródło: Bydło. - 2007, nr 3, s. 22-26, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: rośliny pastewne ; kukurydza ; uprawa na kiszonkę ; odmiany roślin ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonki wysokoenergetyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2007
Autorzy: Tadeusz Michalski
Tytuł: Warunki pogodowe i agrotechniczne a zbiór kukurydzy na kiszonkę
Źródło: Bydło. - 2007, nr 8/9, s. 41-43, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; zbiór na kiszonki ; terminy zbioru ; warunki agrometeorologiczne ; czynniki agrotechniczne ; kiszonka z kukurydzy ; wartość pokarmowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2007
Autorzy: Jan Grajewski, Andrzej Potkański, Katarzyna Raczkowska-Werwińska, Magdalena Twarużek, Beata Miklaszewska, Monika Grabowska, Agnieszka Gubała, Marek Selwet
Tytuł: Jakość higieniczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem biologicznym lub chemicznym
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 205-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszonka z kukurydzy ; jakość higieniczna ; jakość mikrobiologiczna ; stabilność tlenowa ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty chemiczne ; preparaty mikrobiologiczne ; mikotoksyny
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; corn silage ; quality ; hygienic quality ; biological additive ; chemical additives ; mycotoxins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/14
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Marcin Przybylski, Marek Selwet, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wartość higieniczna kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
Źródło: Med. Weter. - 2002, vol. 58, nr 10, s. 792-795, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z kukurydzy ; wartość higieniczna ; produkcja pasz ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; konserwanty ; konserwanty chemiczne ; stabilność tlenowa
Angielskie słowa kluczowe: corn silage ; aerobic stability ; mycotoxins ; chemical preservative
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.264
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 2000
Autorzy: A. Potkański, M. Przybylski, P. Goliński, M. Kostulak-Zielińska, J. Perkowski, M. Selwet
Tytuł: Wartość pokarmowa i jakość mikrobiologiczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
W: Mikotoksyny i dioksyny a środowisko : V Międzynarodowa konferencja naukowa, Bydgoszcz, 25-27 września 2000 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : [Instytut Biologii i Ochrony Środowiska Akademii Bydgoskiej im. Kazimierza Wielkiego], 2000
Szczegóły: s. 185-189, il., bibliogr.
ISBN: 83-912646-0-2
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; kiszenie ; konserwanty ; kiszonka z kukurydzy ; wartość pokarmowa ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP