logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KISZENIE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Natywa, Małgorzata Pociejowska, Marek Selwet
Tytuł: Mikrobiologiczne i biochemiczne aspekty konserwacji materiału roślinnego
Źródło: Wieś Jutra. - 2013, nr 2 (175), s. 54-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1507-1065
Polskie słowa kluczowe: kiszenie ; mikroorganizmy ; Aspergillus fumigatus ; Fusarium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2009
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ kwasów organicznych i preparatów bakteryjno-enzymatycznych na stabilność kiszonek poddanych ekspozycji tlenowej - badania modelowe
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 404
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwasy organiczne ; preparaty bakteryjne ; preparaty enzymatyczne ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonka z lucerny ; kiszonka z traw z motylkowymi ; kiszonka z traw ; stabilność tlenowa ; analiza mikrobiologiczna ; analiza chemiczna
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2007
Autorzy: Jan Grajewski, Andrzej Potkański, Katarzyna Raczkowska-Werwińska, Magdalena Twarużek, Beata Miklaszewska, Monika Grabowska, Agnieszka Gubała, Marek Selwet
Tytuł: Jakość higieniczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem biologicznym lub chemicznym
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 205-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszonka z kukurydzy ; jakość higieniczna ; jakość mikrobiologiczna ; stabilność tlenowa ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty chemiczne ; preparaty mikrobiologiczne ; mikotoksyny
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; corn silage ; quality ; hygienic quality ; biological additive ; chemical additives ; mycotoxins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Potkański
Tytuł: Dodatki kiszonkarskie sposobem na poprawienie jakości i stabilności kiszonek z porostu łąkowego
Źródło: Twój Mag. Farmer. - 2007, nr 5, s. 30-31, il.
p-ISSN: 1897-6972
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; jakość ; stabilność ; dodatki kiszonkarskie ; kiszenie ; ruń łąkowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Przybył
Tytuł: Technologia zbioru zielonek na zakiszanie
Źródło: Bydło. - 2006, nr 9, s. 24-27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: użytki zielone ; zielonki ; zbiór ; technologia zbioru ; koszenie ; przetrząsanie ; zgrabianie ; kiszenie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2003
Autorzy: Włodzimierz Nowak
Tytuł: Kiedy stosować konserwanty?
W: Profesjonalne użytkowanie łąk i pastwisk : Nawożenie, siew, ochrona, zbiór, konserwacja.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Wydawnictwo Rolnicze, 2003
Seria: Top Agrar Extra. Magazyn Nowoczesnego Rolnictwa
Szczegóły: s. 62-64, il.
ISBN: 83-917900-0-2
Polskie słowa kluczowe: zielonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Marcin Przybylski, Marek Selwet, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wartość higieniczna kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
Źródło: Med. Weter. - 2002, vol. 58, nr 10, s. 792-795, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z kukurydzy ; wartość higieniczna ; produkcja pasz ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; konserwanty ; konserwanty chemiczne ; stabilność tlenowa
Angielskie słowa kluczowe: corn silage ; aerobic stability ; mycotoxins ; chemical preservative
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.264
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Jan Kryszak
Tytuł: Skład chemiczny kiszonek z mieszanek trawiasto-koniczynowych z udziałem Festulolium, zakiszanych z dodatkiem kwasu mrówkowego
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 2002, t. 29, z. 2, s. 61-71, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: mieszanki traw z koniczyną ; komponenty ; Festulolium ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwas mrówkowy ; kiszonki ; skład chemiczny ; stabilność
Angielskie słowa kluczowe: silage ; grass-clover mixtures ; formic acid ; chemical composition ; stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2000
Autorzy: A. Potkański, M. Przybylski, P. Goliński, M. Kostulak-Zielińska, J. Perkowski, M. Selwet
Tytuł: Wartość pokarmowa i jakość mikrobiologiczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
W: Mikotoksyny i dioksyny a środowisko : V Międzynarodowa konferencja naukowa, Bydgoszcz, 25-27 września 2000 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : [Instytut Biologii i Ochrony Środowiska Akademii Bydgoskiej im. Kazimierza Wielkiego], 2000
Szczegóły: s. 185-189, il., bibliogr.
ISBN: 83-912646-0-2
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; kiszenie ; konserwanty ; kiszonka z kukurydzy ; wartość pokarmowa ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP