logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KIEŁKI SOI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Iwona Hertig, Halina Staniek, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Krzysztof W. Nowak
Tytuł: Effect of iron status in rats on the absorption of metal ions from plant ferritin
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2014, vol. 69, 2, s. 101-107, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kiełki soi ; anemia ; ferrytyna ołowiu ; żelazo
Angielskie słowa kluczowe: sprouted soybean seeds ; iron-deficient rats ; iron status ; lead-ferritin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.976
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Przemysław Niedzielski
Tytuł: Konstruowanie żywności bioaktywnej wzbogaconej w ferrytynę roślinną
W: Żywność a bezpieczeństwo zdrowotne : XI Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 18-19 września 2014 r., Komunikaty / Red. Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 35
ISBN: 978-83-937001-1-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: ferrytyna ; żywność bioaktywna ; kiełki soi
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; bioactive food ; soybean sprouts
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2009
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger
Tytuł: Zawartość tokoferoli w kiełkach sojowych wzrastających w roztworach FeSO4
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 49
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; kiełki soi ; stres oksydacyjny
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; soybean sprouts ; oxidative stress
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP