logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KIEŁBASA PARÓWKOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Analiza jakości kiełbas drobnorozdrobnionych wyprodukowanych z udziałem preparatów błonnikowych
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 112
Polskie słowa kluczowe: kiełbasa parówkowa ; preparaty błonnikowe ; ocena jakości
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski, Michał Danyluk
Tytuł: Evaluation of selected quality characteristics of fine ground sausages of frankfurter type containing MSPM
Tytuł równoległy: Ocena wybranych wyróżników jakości kiełbas drobno rozdrobnionych typu parówkowa z udziałem MDOM
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 42, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_42.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kiełbasa parówkowa ; mięso drobiowe odkostnione mechanicznie ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: frankfurter type sausage ; mechanically separated poultry meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Bożena Danyluk
Tytuł: Wpływ preparatów inulinowych na wybrane wyróżniki jakości homogenizowanych kiełbas parzonych typu parówkowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 94-99, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: kiełbasy parzone ; zamienniki tłuszczu ; preparaty inulinowe ; kiełbasa parówkowa ; jakość ; ubytek masy ; konsystencja ; barwa ; ocena organoleptyczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP