logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KEFIR
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Barbara Stachowiak, Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Barbara Górna
Tytuł: The stability of the casein-gluconate matrix in reduced-lactose kefir with soluble fraction polysaccharides containing b-glucan from Pleurotus ostreatus
Źródło: Int. J. Dairy Technol. - 2018, vol. 71, iss. 1, s. 122-130, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1364-727X
Uwagi: Publikacja dostępna rónież online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kefir ; fermentacja ; Pleurotus ostreatus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.522
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Delikatny surowiec, solidny produkt
Źródło: Kierun. Spoż. - 2017, 4, s. 44-48, bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; kefir ; skład chemiczny ; innowacyjność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Jogurt, kefir i nie tylko… Mleko fermentowane i jego wykorzystanie
Źródło: Kierun. Spoż. - 2017, 3, s. 54-58, il.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleko fermentowane ; jogurt ; kefir
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Mleko nie (zawsze) jest białe
Źródło: Kierun. Spoż. - 2017, 4, s. 36-38, il.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: jogurt ; kefir ; barwa ; indeks oddalenia od bieli
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Texture profile of kefir and yogurt with modified config uration of proteins
Tytuł równoległy: Profil tekstury kefiru i jogurtu o zmienionym układzie białek
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 107-114, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_10.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kefir ; jogurt ; mleko fermentowane ; koncentraty białek serwatkowych ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: kefir ; yogurt ; fermented milk ; whey protein concentrates ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Kefir na egzaminie
Źródło: Agro Przem. - 2015, 2, s.78-79, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: kefir ; autentyczność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Zmiana indeksu oddalenia od bieli mleka otrzymanego na drodze fermentacjii mlekowej i mleko-alkoholowej
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 35
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; barwa ; indeks oddalenia od bieli ; jogurt naturalny ; kefir
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Charakterystyka jakości kefiru wytworzonego z mleka kóz żywionych paszą suplementowaną DDGS
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 65-68, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; składniki bioaktywne ; kefir ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2013
Autorzy: Marek Stanisz
Tytuł: Ocena sensoryczna jogurtu i kefiru z mleka owczego przez studentów
W: Produkcja zwierzęca w warunkach zrównoważonego rolnictwa : LXXVIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków, 9-11 września 2013, Materiały konferencyjne / Oprac. red. Danuta Dobrowolska.
Adres wydawniczy: Balice : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, [2013]
Szczegóły: s. 272-273
ISBN: 978-83-7607-260-9
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; jogurty ; kefir ; ocena sensoryczna
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Physicochemical and sensory characteristics of sheep kefir during storage
Tytuł równoległy: Charakterystyka cech fizykochemicznych i sensorycznych kefiru owczego podczas jego przechowywania
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (2), s. 63-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; kefir ; właściwości fizykochemiczne ; analiza sensoryczna ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; physicochemical properties ; sensory analysis ; storage ; kefir ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP