logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KAZEINA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: O. Matyjewicz, G. Czyzak-Runowska, R. Pankiewicz, B. Leska
Tytuł: Determination of casein, calcium and magnesium in different types of milk
Źródło: Ind. Technol. Eng. - 2016, no. 4 (21), s. 34-40, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2223-3911
Polskie słowa kluczowe: mleko ; kazeina ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: milk ; casein ; calcium ; magnesium ; complexometry method ; Walker's method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka tekstury mleka fermentowanego o zwiększonym udziale białek
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 19
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; białka serwatkowe ; kazeina ; tekstura
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Zemleduch-Barylska, Celina Popowska, Sylwia Kołecka, Paulina Górecka
Tytuł: Detekcja alergennych białek mleka w wybranych produktach spożywczych
W: Technologia produkcji i bezpieczeństwo żywności / Tomasz Tarko, Aleksandra Duda-Chodak, Mariusz Witczak, Dorota Najgebauer-Lejko (redaktorzy).
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2014
Szczegóły: s. 158-159, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-3-4
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2015].
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: alergie pokarmowe ; kazeina ; beta-laktoglobulina ; Western blot
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP