logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KAWA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Dukarska, Szymon Myszka, Adrian Andrearczyk, Emilia Ogrodowska, Marek Grzana
Tytuł: Roasted coffee waste as a substitute of wood chips in particleboards
Tytuł równoległy: Odpady kawy palonej jako substytut wiórów drzewnych w procesie wytwarzania płyt wiórowych
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2018, no. 104, s. 43-47, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-5912
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: płyty wiórowe ; odpady komunalne ; kawa ; łuska ; substytuty kawy
Angielskie słowa kluczowe: particleboard ; coffee waste ; husk ; substitution
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Skrypnik
Tytuł: Furany w wybranych kawach naturalnych
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 61, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: reakcja Maillarda ; furany ; choroby neurodegeneracyjne ; kawa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych w napojach przy zastosowaniu kropek kwantowych CdTe
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciagłe wyzwania", Poznań, 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: [b. m.] : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 395
Polskie słowa kluczowe: fluorescencja ; kropki kwantowe ; związki fenolowe ; zawartość związków fenolowych ; metoda Folina-Ciocalteu ; herbata ; kawa ; zioła
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy
Tytuł: Development of coffee market and changes in coffee consumption among Poles
Tytuł równoległy: Rozwój rynku kawy i zmiany w jej konsumpcji wśród Polaków
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2014, 4 (34), s. 41-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kawa ; konsumenci ; środki zabielające ; ankieta ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: coffee ; consumers ; coffee whiteners ; survey ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG, POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: O kawie prawie wszystko
Źródło: Agrotechnika. - 2009, nr 2, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: używki ; napoje ; kawa ; właściwości ; parzenie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, z. 8
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2007
Autorzy: Joanna Suliburska, Grażyna Duda, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Spożycie kawy i herbaty a występowanie pierwotnego nadciśnienia tętniczego u osób dorosłych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1111-1115, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: kawa ; herbata ; nadciśnienie tętnicze ; osoby dorosłe
Angielskie słowa kluczowe: coffee ; tea ; hypertension ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP