logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KARP
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Berleć, Katarzyna Budzińska, Rafał Pasela, Piotr Stachowski
Tytuł: Hodowla stawowa karpia i jej wpływ na stan mikologiczny wód powierzchniowych
Źródło: Inż. Ekol. - 2015, nr 45, s. 135-139, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-139X e-ISSN: 2392-0629
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: karp ; wody powierzchniowe ; zanieczyszczenie mikrobiologiczne ; hodowla zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Andrzejewski, Sylwia Graja-Zwolińska, Aleksandra Spychała, Maria Urbańska, Jan Mazurkiewicz
Tytuł: Czym jest "Szlak karpia"? Percepcja przez Wielkopolan
Źródło: Stud. Mater. Cent. Eduk. Przyr.-Leś. - 2015, R. 17, z. 45 (4), s. 9-15, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-1414
Uwagi: Tytuł zeszytu: Turystyka w lasach i na obszarach przyrodniczo cennych. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: szlaki turystyczne ; promocja marki ; karp ; łowiska wędkarskie ; ryby ; wartość odżywcza
Angielskie słowa kluczowe: tourist trail ; brand promotion ; carp ; angling ; fishes ; nutritional value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Jan Mazurkiewicz, Grażyna Czyżak-Runowska, Wojciech Andrzejewski, Marian Pietrzak, Katarzyna Przybylska, Katarzyna Żołnierewicz
Tytuł: Jak ocenić jakość mięsa karpi?
W: Szkolenie producentów ryb : Polskie Towarzystwo Rybackie, 19-21 luty 2014 roku, Licheń Stary, Materiały szkoleniowe.
Adres wydawniczy: Licheń Stary : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 180-186
Polskie słowa kluczowe: karp ; mięso ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2008
Autorzy: Jan Mazurkiewicz, Antoni Przybył, Janusz Golski
Tytuł: Usability of Fermacto prebiotic in feeds for common carp (Cyprinus carpio L.) fry
Tytuł równoległy: Zastosowanie prebiotyku Fermacto w paszach dla narybku karpia (Cyprinus carpio L.)
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 3, art. 15, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_15.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: prebiotyki ; Fermacto ; karp ; Cyprinus carpio ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: prebiotic ; Fermacto ; common carp ; Cyprinus carpio ; feeding
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Mastyński, Wojciech Andrzejewski
Tytuł: Profilaktyka chorób karpia w Polsce w okresie międzywojennym
W: Profilaktyka i zwalczanie chorób karpia : Monografia / Pod red. nauk. Jana Żelaznego.
Adres wydawniczy: Puławy : Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy, 2008
Szczegóły: s. 7-10, bibliogr.
ISBN: 978-83-89946-13-3
Polskie słowa kluczowe: ryby ; karp ; choroby zwierząt ; profilaktyka ; Polska ; okres międzywojenny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Antoni Przybył, Jan Mazurkiewicz, Wojciech Rożek
Tytuł: Zastosowanie probiotyków i prebiotyków w żywieniu karpi
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 65-70, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: karp ; żywienie zwierząt ; probiotyki ; prebiotyki
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP