logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KAPUSTA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Wolna-Maruwka, Donata Kosicka-Dziechciarek, Tomasz Piechota, Krzysztof Karwatka, Alicja Niewiadomska, Jacek Dach, Magdalena Szczech, Arkadiusz Swędrzyński
Tytuł: Assessment of influence of Trichoderma Sp. on the soil sanitary condition and the yield of napa cabbage
Tytuł równoległy: Ocena wpływu szczepów Trichoderma Sp. na stan sanitarny gleby oraz plonowanie kapusty pekińskiej
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2017, vol. 62, 4, s. 197-204, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; Trichoderma ; kompost ; gleby ; kapusta
Angielskie słowa kluczowe: moulds ; Trichoderma ; compost ; soil ; cabbage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Lisiecka
Tytuł: Co i jak kisić?
Źródło: Mój Ogródek. - 2016, nr 11 (32), s. 22-23, il.
p-ISSN: 2353-4818
Polskie słowa kluczowe: kiszonki ; papryka ; kapusta
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Contents of biological active compounds in juice and pomace produced from white cabbage
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 386
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2013
Autorzy: Michał Słodziński, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Comparison of the content of the bioactive compounds in external and internal leaves of white and red cabbage
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 766
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; składniki bioaktywne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; bioactive compounds ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Rafał Pfeiffer, Andrzej Sidor, Małgorzata Jezierska
Tytuł: Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 100-108, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; rodniki ; FRAP ; warzywa ; obróbka technologiczna ; kapusta ; kapusta kiszona ; burak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Szopińska, Hanna Dorna, Krystyna Tylkowska
Tytuł: The effects of grapefruit extract on germination, vigour and health of cabbage, onion and zinnia seeds
Tytuł równoległy: Wpływ ekstraktu z grejfruta na kiełkowanie, wigor i zdrowotność nasion kapusty, cebuli i cynii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2007, 41 (383), s. 631-636, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; cebula ; cynia ; nasiona ; ekstrakt z grapefruita ; Biosept 33 SL ; kiełkowanie ; wigor ; zdrowotność roślin
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; onion ; zinnia ; seeds ; grapefruit extract ; Biosept 33 SL ; seed treatment ; germination ; vigour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2006
Autorzy: Tomasz Spiżewski
Tytuł: Kapustne na najwcześniejszy zbiór
Źródło: Owoce Warz. Kwiaty. - 2006, R. 45, nr 4, s. 40-41
p-ISSN: 0137-673X
Polskie słowa kluczowe: warzywnictwo ; warzywa kapustne ; kapusta ; kalafiory ; uprawa roślin ; uprawa na zbiór wczesny ; zalecenia uprawowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.100
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2005
Autorzy: Tomasz Spiżewski
Tytuł: Wpływ sposobu nawadniania na wielkość i jakość plonu kapusty i ogórka
W: Nawadnianie warzyw w uprawach polowych : ogólnopolska konferencja.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Warzywnictwa im. Emila Chroboczka, 2005
Szczegóły: s. 35-41
ISBN: 83-89800-05-5
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; ogórki ; kapusta ; plony ; jakość plonu ; wielkość owoców ; nawadnianie
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Tylkowska, Hanna Dorna
Tytuł: Wpływ cynamonu, czosnku, glistnika jaskółczego ziela, imbiru oraz fungicydów na wzrost grzybów wyizolowanych z nasion cebuli, kapusty i marchwi
Tytuł równoległy: Effects of cinnamon, garlic, greater celandine, ginger and fungicides on the growth of fungi isolated from onion, cabbage and carrot seeds
W: Bioróżnorodność w fitopatologii europejskiej na przełomie wieków : sympozjum naukowe towarzyszące X Walnemu Zgromadzeniu Członków PTFit., Poznań, 7-9.09.1999, streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 1999
Szczegóły: s. 141
ISBN: 83-88163-04-3
Polskie słowa kluczowe: cynamon ; czosnek ; glistnik jaskółcze ziele ; imbir ; fungicydy ; wzrost grzybów ; cebule ; nasiona ; kapusta ; marchew
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP