logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KAKAO
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Pawłowska, Maciej Kuligowski, Iwona Jasińska-Kuligowska, Marcin Kidoń, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Jacek Nowak
Tytuł: Effect of replacing cocoa powder by carob powder in the muffins on sensory and physicochemical properties
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2018, vol. 73, 3, s. 196-202, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: proszek z chleba świętojańskiego ; kakao ; fitosterole ; aktywność antyrodnikowa ; izoflawony
Angielskie słowa kluczowe: carob powder ; cocoa ; phytosterols ; antiradical activity ; isoflavones
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Marzanna Hęś, Dominik Kmiecik, Małgorzata Kobus-Moryson, Monika Przeor
Tytuł: Ocena aktywności przeciwutleniającej prób kakao dostępnego na rynku
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 1, s. 138-142, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kakao ; przeciwutleniacze ; wolne rodniki ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cocoa ; antioxidants ; free radicals ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Jeszka, Monika Przeor, Józef Korczak
Tytuł: Ocena aktywności przeciwutleniającej kakao (Theobroma cacao) w tłuszczowych układach modelowych z uwzględnieniem oddziaływania synergistycznego z wybranymi ekstraktami roślinnymi
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 94
Polskie słowa kluczowe: kakao ; morwa ; herbata ; przeciwutleniacze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP